Kako su se Englezi prepali u Humskoj?!

Zastrašujuća atmosfera na stadionu Partizana opisana je u britanskom Telegrafu. Šta je na novinara ostavilo najveći utisak u Beogradu i gde su se još uplašili...

Fudbal 21.11.2014 | 20:45
Kako su se Englezi prepali u Humskoj?!

Engleski "Telegraf" ih je nazvao zastrašujućim stadionima.

O atmosferama na tim fudbalskim objektima svedočili su igrači sa Ostrva, iz Premijer lige. Jedan od stadiona gde se engleskim igračima i navijačima ledila krv u žilama nalazi se u Humskoj ulici u Beogradu.

San Paolo - Napulj

Kada je Arsenala u Ligi šampiona gostovao u napolju sva svetla za uzbunu bila su upaljena. "Tobdžije" su na legendarnom stadionu osetile neprijateljski atmosferu...

Ali Sami Jen - Galatasaraj

"Dobrodošli u pakao", uobičajen pozdrav turskih medija za renomirane goste Galatasaraju u Istanbulu. Bez greške, uvek kada crveno-žuti igraju važnu utakmicu ambijent je paklen, a zaglušujuća buka počinje da se stvara i po nekoliko sati pre početka utakmice.

Još su igrači Mančester junajteda 1993. godine opisali ambijent na Ali Sami Jenu kao zastrašujući.

Lokomotivi stadion - Tbilisi

"Telegraf" je preskočio mnoge stadione za koje biste pomislili da su zastrašujući, a na listu je uvrstio, i to dva puta, objekat u Tbilisiju. Ko zna šta ima se sve dešavalo u glavnom gradu Gruzije.

Reprezentativci Republike Irske svedoci su vrlo ružnih scena iz Tbilisija. Dve selekcije sastale su se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004. godine. Masa na stadionu bila je naelektrisana zbog prisustva tadašnjeg predsednika Ševardnadzea, vrlo nepopularnog među Gruzinima. Čuvao ga je veliki broj naoružanih specijalaca.

Nekadašnji levokrilni fudbaler mnogih premijerligaških klubova, Kevin Kilbejn, pogođen je nožem, a na terenu je završila i razbijena flaša votke.

Stadion Budućnosti - Podgorica

Engleska je za kratko vreme dva puta gostovala u Podgorici. Nema dileme, Crnogorci su ostavili zastrašujući utisak. Pola Hejvorda je stadion podsetio na sovjetsku propagandnu operu, dok je intoniranje domaće himne opisao kao proboj snažne vojske kroz šumu. "Narod je, zapravo, vrlo prijatan, ali zna da zvuči zastrašujuće", objasnio je.

Den - London

Mat Lou opisuje stadion Milvola kao zastrašujući.

Stadion Partizana - Beograd

"Arsenal je tamo igrao 2010. godine u Ligi šampiona. Zastrašivanje je počelo kada je autobus sa igračima, pa čak i novinarima stigao do horde navijača Partizana. Prema nama su gestikulirali klanje, prelazeći prstom preko vrata. Svlačionica "tobdžija" je ostala u mraku pre početka utakmice, jer je ostala bez struje, a u tim trenucima se ceo stadion tresao od skakanja i buke navijača Partizana", opisao je zastrašujuću atmosferu iz Beograda Džeremi Vilson.

Komentari / 0

Ostavite komentar