Побуна у "специјали" МУП-а Српске?

Припадници Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске побунили су се против командног кадра и односа МУП-а РС према њима.

Република Српска 14.11.2014 | 12:05
Побуна у "специјали" МУП-а Српске?

Извори БН телевизије тврде да је јуче у сједишту ове јединице дошло до побуне, због које је реаговао и директор полиције РС Гојко Васић.

МУП је данас демантовао да је дошло до побуне, али ни директор полиције нити министар нису били вољни да говоре о овом проблему.

Према сазнањима  БН ТВ, припадници Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске траже смјену команданта Предрага Крајиновића, који је на челу ове јединице пуних осам година. Специјалци су незадовољни стањем у јединици, првенствено међуљудским односима, али и односом врха МУП-а.

Крајиновић је, како наводе извори БН-а, на дужност ступио 15. новембра 2006. године, непосредно по доласку СНСД-а на власт и слови као човјек од повјерења бившег министра унутрашњих послова Станислава Чађе и предсједника РС и лидера СНСД-а Милорада Додика. За команданта је, како тврде, постављен на препоруку некадашњег Додиковог  тјелохранитеља и возача Милоша Чубриловића-Чубрија, који се сматра сивом еминенцијом МУП-а.

Припадници Специјалне јединице полиције, јуче су од директора Полиције РС Гојка Васића тражили сређивање стања у Јединици и побољшање свог статуса, али никакав договор, наводно, није постигнут.

МУП Републике Српске посредством Агенције "Срна" демантовао је информације о побуни у Специјалној јединици полиције.

Портпарол МУП-а Мирна Шоја рекла је да јединице за подршку које су у саставу Центара јавне безбједности раде несметано, те да нема говора о било каквој побуни.

 

 

 

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

ввв

14.11.2014 11:09

То милицијооо моја :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

14.11.2014 11:09

Тако и треба,само до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

14.11.2014 11:16

Почело је! Можда им Баја обећа боље услове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Ј С О

14.11.2014 11:20

Шта је рећи да Специјална Јединица Полиције се буни против Бајиног пулена Пеђе?! Па специјалци јесте ли заборавили да сте ви баш чинили ударну песницу издајника који су на челу са Драганом Лукачем 1997.године уз помоћ СФОР-а извели државни удар са Биљаном Плавшић? Срам вас било ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

14.11.2014 11:26

Виде и они ко је прави побједник избора и ко це бити нова власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

гррр

14.11.2014 11:50

Ако лик има стелу буните се колико хоцете

ОДГОВОРИТЕ
Name

јока

14.11.2014 11:52

Немам ја повјерење у данасњу полицију. Немамо ми ниста ваљано. Туга!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

и треба

14.11.2014 12:20

И треба тог СДС-овца смјенити, људи моји гдје год кадар СДС умјеша прсте то не функцинише и људи су апсолутно незадовољни. Па ту странку треба декретом забранити да не ојађава више овај јадни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

14.11.2014 12:41

Полицајци само зарадјују крух за себе и своју породицу, они раде само оно што им нареде они са вишим чином.......нису они криви него руководство. Буните се полицијо против таквих................. народ је уз вас обичне полицајце..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

14.11.2014 13:08

Миле,да ли ти је ово познато?Сјецас ли се кад су ономад своје колеге који нису хтјели с тобом везали за радијаторе и тукли.Цупали им зубе,муцили их..сјецас ли се Миле?Цини ми се да се окренуло то све...сад це тебе да хапсе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

14.11.2014 13:16

Ове је Додик користио против студената. И тада су требали рећи НЕЋЕМО ВАС БАГРОВЕ ШТИТИТИ ОД МИРНИХ ДЕМОСТРАЦИЈА СТУДЕНАТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Септембар 93

14.11.2014 14:02

Специјалац треба да буде спреман има плату 3000 марака , да нико не зна како изгледа , да слузи народу и дрзави . А не да ради за сицу, мора да слуса "газду"а прековремено зарадјује на вратима неког клуба . Биједа од дрзаве !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛИЦИЈА

14.11.2014 14:09

Ускоро ће да дође до опште побуне против полуписмених кадрова у свим нижим организацином јединицама, гдје владају непотизам и криминал. Обични полицајац је бачен на руб највеће срамоте. Командири појединих станица се понашају као какви богови, невиђена репресије се врши на обичне раднике. Прекршајне пријаве се масовно повлаче (ту командири узимају паре) а полицајци који раде свој посао професионално су свакоднвно на удару командира који су политички постављени. Цијели МУП Републике Српске је политичка институција. Сви кадрови су постављени по политичкој линији. Све смјене у МУП-у се врше по политичкој линији. У МУП-у Републике Српске важи златно правило " Што више не знаш то си све подобнији, бољи и све више напредујеш". Велики удар трпе полицајци који својом стручношћу и професионалношћу желе да направе да у овој институцији влада закон а не политика и криминал. Погледајте само Дарка Ћулума који као високи функционер МУП РС сједи у шатору са припадницима СНСД-а на политичкој трибини те странке. И неко ће рећи он је политички неутралан и да МУП РС није политичка полиција. Побуна због такве ситуације треба да избије у свим сверама друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан

14.11.2014 14:12

Да ли ико зна гдје је Додик и која му је локација тренутно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алфа

14.11.2014 14:16

СЈП је ударна песница режима. Нешто није добро чим се њени припадници буне..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанбл

14.11.2014 14:26

Какав излив примитивизма од стране коментатора, жао ми је што живим овде... Постење изумрло... Само појединци знају шта је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

све је могуће

14.11.2014 14:45

Можда су дечки добили неку "неморалну" наредбу коју не желе извршити :/ ... Можда треба неког васпитати да не би развалио већину од 42 човјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВВВВВВВ

14.11.2014 15:10

У Козарској Дубици данас је командир најнеспособнија и најкорумпиранија особа од постојања полиције до данас.На ту позицију довели су га кадрови ОО СНСД из Дубице, зато што је послушник а не зналац, лоби дрвних сортимената и бивши председник БОРСА Пантелија Ћургуз и они га држе на тој функцији и дан данас. Тај командир да је правде и професионализма неби био ни шеф смјене, а камо ли вођа сектора а замислите он је командир шта вам то гвори.Виси од јутра до краја радног времена у просторијама ОО СНСД Дубица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

14.11.2014 15:19

Људи, ова тзв. специјала је у побуни за привилегијама. Они хоће да буду изнад обичних грађана. Они мисле да требају да имају само права и привилегије, а једине обавезе да им буду позирање и тренирање строгоће. Сјетите се и побуне ЈСО у Србији и сјетите се да су "специјалци" били и Легија и Звездан Јовановић и многи други каснији рекеташи и криминалци. Зар сте заборавили новинске написе у којима су главни актери у многим пљачкама, злоупотребама и пребијањима недужних грађана били "специјалци"... И, по чему су они уопште специјалци и шта Република Српска има од тога? Можда само Бајин режим има користи од ових надобудних и позерских "специјалаца". Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

14.11.2014 15:24

Јел то командир из дубице ког популарно зову "БУРЕК" ко од полицајаца донесе бурек за доручак командиру (може и јогурт)може радити "чак и у саобраћају".Чујем да је највише бурека доњео полицајац Личински и Кнежевић-зв.Кинез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖАНДАР

14.11.2014 15:32

Ништа боља није ситуација у ЦЈБ И Сарајево. Руководни кадар су све сами послушници СНСД-а. Уши им отпадају на помен Клпшарца који је главни кадровик. Жалосно је гледати како му се појединци улизују и додворавају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

14.11.2014 16:02

Ја ипак мислим да је Топић (директор електричног из Дубице) командир полицијске станице јер је на директној телефонској линији са Додиком, он је ментот овом командиру јер га је и поставио на то мјесто.Он је "командир" и он врши постављења полицајац у Дубици, а мислим и Борко Грбић из села Стригова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

из прве руке

14.11.2014 16:37

Тацно је људи протестују. Посаљите тамо екипу па испитајте то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрт

14.11.2014 16:53

Можда протестују због униформе што ју је онај способњаковић Мирнић креирао за милицију па им се људи смију наглас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митровиц

14.11.2014 17:06

Дрзи те се брацо...доста је било Цубријевих послусника. Сто Перац нс страјкује? Зато сто му је обецано хахаха г..но.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

14.11.2014 17:48

Читам и видим да су поједини (не сви) коментари отприлике писани из мржње према самој полицији а и руководству полиције и Републике Српске. Има ту и политике мало а највише незнања о полицији и самом начину функционисања МУП-а. Полиција ради оно што јој се нареди конкретно, а и оно што сам полицајац треба да ради у домену и опису свог посла и овлаштења а што не одговара "ОНИМ" ликовима који раде супротно закону. Па кад је држава напокон кренула у обрачун са тим ликовима онда се објављују разне ружне ствари о полицији које нису баш све истините, мада на жалост има мали дио истине у томе. Стога вас молим да се уздржите коментара рекла - казала-чула итд. и да то препустите да се ријеши професионално на законом предвиђен начин ако уопште постоји та "побуна" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

14.11.2014 19:09

Под хитно смјенити нацелника ЦЈБ ТРЕБИЊЕ,Драгано Носовица. Он врси мобинг над свим радницима центра и ради ста хоце....узео је закон у своје руке а у граду му цвјета криминал а он се бави глупостима. Хитна смјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција Зворник

14.11.2014 19:14

Дођите у Зворник да видите чемер од полиције и МУП-а РС. Новим службеним возилима се смију возати само командири а полицајци табанају за криминалцима који возају Ђип-ове. Возила су паркирана пред кафанама гдје се дернечи. За прегласну музику по пријавама грађана тим власницима нико пријаве писат не смије нити се пријаве о томе евидентирају. Дођите да видите шефове Зворничке полиције како се убише у прса ко ће се од њих више бацити под ноге каквом политичком функционеру да што више по њима гази и брише своје лаковане ципеле. Зворничка Полиција је оличење јада чемера и биједе. Позорници умјесто да имају слободу и прате криминалце они прате да им одакле не наиђе шеф и упути критику што штоји ту а не стоји тамо итд. Полицајци у Зворнику кажњавају за саобраћај само биједу и сиротињу док свакодневно пред кафићима на путу стоје непрописно паркирана возила политичара и разних великих зворничких газда које нико несмије да погледа а камо ли да напише казну. Саобраћајна полиција је изврор криминала и корупције. Шверц стоке, цигарета и друге акцизне робе цвјета магистралним путевима Зворника. Наравно да саобраћајци то никад ништа невиде и нечују. Они и јесу ту доведени да би то тако и било. Фирме возају нерегистроване камионе којима нико несмије написати казну. Командири су забранили да се међу полицајцима прича о криминалу и корупцији јер ко о томе проговори највећи је непријатељ командирима и систему. Дођите да видите како се у крим служби убише да прикривају кривична дјела око Глинице и другим Зворничким фирмама а не да их откривају. Лично мислим да смо ми на планети највећа пропаст у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

билеца

14.11.2014 19:15

Треба смјенити командира Јединице за подрску ЦЈБ Требиње. Цовјек је командир јединице 15година а јавна тајна је да се обогатио на криминалу,на сверцу акцизне робе,каматарењу....као и да је је уско повезан са неким криминалним групама из билеце које се баве производњом и препродајом наркотика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За овог Грађанина

14.11.2014 19:24

Грађанине ниси ти никакав грађанин већ неки функционер МУП-а. То као прво, а као друго МУП је политичка Институција и ту нема дилеме. То дали МУП ради добро треба да оцјене грађани а не сам МУП. Изађите на улицу и питајте грађане да ли се осјећају безбједно, да ли мисле да је МУП политизован и криминализован и чућете оцјену. Мјерило безбједности мјере грађани а не некакве напуцане статистике МУП-а. -" Укро Марко Ороза, па да ми то заведемо по НН" - а одма сутра кобајаги расвијетлимо и ето нам резултата. Шта ћемо ми са пријавом убиства Милана Вукелића. То је прави одраз наше безбједности, грађанине у униформи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за "за овог градјанина"

14.11.2014 20:13

То сто си рекао ја сам управо хтио написати! Тај "функционер-градјанин" врло добро зна ко и на који нацин управља МУП-ом, гдје се одрзавају састанци, ко долази кријућ из бијеле а ко из плаве зграде, само то "функционер" неце да види и цути јер има добру платурину! Срам га било, умјесто да раде несто бар они постени, а има их, он млати празну сламу по форумима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар Недић

14.11.2014 20:24

Већина тих момака су одлични људи и прави професионалци. Јадно је писати лажи о њима и блатити их јер управо момци из СЈП су први притекли у помоћ Добоју и осталим градовима за вријеме поплаве. Ронилачки тим СЈП је по мени и поднио тај први и највећи удар и ја им се захваљујем! Ако људу и траже нека свија права то је њихов проблем и ја их подржавам. Желим им свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

треф

14.11.2014 20:44

Јесте били су у Добоју, али су спашавали новац поште док се народ давио. Спашавали су додуше и грађане, али оне за које им је Шеф дојавио да су "приоритет" док су се оглушивали на захтјеве обичних грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

14.11.2014 22:21

Ста се Митровиц јавља, како га није срамота да глуми постењацину?! Док је зеленасио и од тудје несреце возао бијесна аута и глумио јунацину, боље би му било да билда мало мозак а не само мисице! Требаце му! И да не заборави: УМ ЦАРУЈЕ, СНАГА КЛАДЕ ВАЉА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн Пријецани

14.11.2014 22:53

Нико не спомиње шта је стварни разлог бунта, да су главне букаџије двојица момака који су у јануару претукли момка у локалу Тамарис, један је дисциплински осудјен јер је пуцао човјеку у ногу, "у самоодбрани", а један је бивши Чађин пратилац. И на све то министар им испуњава захтјеве каквог имамо министра унутрашњих послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко зна

15.11.2014 07:17

Мозда неко има висе слуха за "растимовани оркестар".Поготово ако су се пред изборе помињали,ланци,катанци и пругасто одело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

15.11.2014 11:55

Људи ста сте се закацили за командира у Дубици,цовјек само ради свој посао онако како треба,засто не гледате ста и како су радили његови претходници који су протјерани из Дубице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

-ИНТЕР-

15.11.2014 13:11

ХВАЛА БОГУ ДА ЈЕ ДОСЛО ВРИЈЕМЕ И ДА СЕ ОДМОТАВА КЛУПКО,ПА ПЕДЈА НИЈЕ ТРЕБАО НИТИ СМИО БИТИ ТО СТО ЈЕ,А ПО ДОЛАСКУ У СПЕЦИЈАЛУ И ПРИЈЕМ У ИНТЕРУ МОТЕЛУ-Б.ЛУКА, СТА ЈЕ И КОМЕ РЕКАО И НИЈЕ ИСПУНИО УСЛОВЕ НИТИ ИМАО ОДГОВАРАЈУЕ ДОКУМЕНТЕ КАО И МНОГИ ДРУГИ СА ТИМ -СТЕЛАМА- И КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА. ДОЦИ ЦЕ НА РЕД, АКО БОГ ДА, И СТА СЕ СВЕ ДЕСАВАЛО КАО И САДА У ПОЛИЦИЈИ СТО И СТА СЕ РАДИ,А МОЗДА СЕ ПОЈАВЕ УСКОРО И ДОКАЗИ ЗА... САМО МОРА СЕ РАДИТИ БРЗО ЕФИКАСНО,НЕПРИСТРАСНО,СЛУЗБЕНО И КРАЈЊЕ ЗАКОНИТО,ПА КО ЈЕ СТА ЗАСЛУЗИО И ТРЕБА И МОРА ДА ДОБИЈЕ.ПОЗДРАВ ЗА СВЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ,ПОДРСКА,МАX. И ДА ИСТРАЈЕТЕ ДО КРАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Симић Симке

15.11.2014 23:45

Поздрављам све припаднике СЈП ,своју браћу и другове из одреда.Сјетите се кроз шта смо све прошли,наших покојних другова и пријатеља .Политика је курва и увијек се мијењала и немојте дозволити себи да због глупости и нечијега става сукоба мишљења ķаљамо своје понсно име, ко смо ,шта смо и колико вриједимо.А сво ово пљување по нама непримајте срцу , будите јединствени и поносни.Увијек је било разума и договора и у горим ситуацијама, и све смо сами прегурали,проћиће и ово.А све ове фукаре што овако нас ките шарају по нету и пљују нас нека им буде на част.Толико од мене недајте се радите поштујте један другога и увијек се знало ко је прашинар а ко командује и зато поштујте једни друге.Пуно поздрава сви мојим колегама старцима из прве поставе који још увијек раде у јединици. Симке

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

16.11.2014 17:35

Зна се да вец дуго времена неки људи из мупа се баве незаконитим прослускивањем працењем одредјених љуфи како би створили слику лазну о неком да је криминалац или пак умјесан у криминал а тамо гдје постоје докази и информације опструису и саботирају истраге али има и добрих момака то несмемо заборавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

16.11.2014 21:13

Па ста ради дрзавна полиција СИПА,засто не хапси

ОДГОВОРИТЕ