Толе: Против Данаца показујемо снагу!

Председник ФСС изјавио да са огромним поверењем у екипу и селектора чека предстојећу квалификациону утакмицу за Европско првенство.

Фудбал 13.11.2014 | 20:15
Толе: Против Данаца показујемо снагу!

Србија у петак очекује важан дуел против Данске у квалификацијама за ЕУРО 2016, а председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић верује да ће "орлови" одиграти на највишем нивоу.

"Без трунке сумње и са огромним поверењем дочекујем предстојећу утакмицу. Србија је на путу ка Француској пред великим искушењем и јаким противником. Нека три бода буду наша највећа награда", навео је Караџић.

Први човек српског савеза је додао да је Данска веома квалитетна екипа, предвођена искусним селектором Мортеном Олсеном, као и да противник има и континуитет успеха на међународној сцени.

"Пред репрезентацијом се налази веома важна утакмица, стиче се утисак једна од најзначајнијих у скоријој фудбалској историји наше земље. Још приликом жреба знали смо да ће Данска, екипа сврстана у други шешир, бити један од наших директних противника у борби за пласман на једно од прва два места. То смо све знали и поштовали".

Караџић истиче да ипак нешто друго мучи "орлове" пред дуел са Данцима.

"У овом тренутку смо суочени са још нерешеним случајем утакмице између Србије и Албаније, који по много чему представља оптерећење и за нашу најбољу селекцију и за сам фудбал уопште".

Томислав Караџић истиче да је сада "прави тренутак да Србија покаже сву своју снагу - играчку, стручну и националну".

"Мотива је на претек, квалитета такође. Убеђен сам да искусни селектор Дик Адвокат зна шта наши аснови морају да прикажу на терену. Познавајући их, свестан сам са каквим оптимизмом и вером дочекују овај сусрет. Али, никада мач не сме да буде над главама, јер мудрост и вештине морају да буду наше главне карактеристике", рекао је Караџић.

Утакмица између Србије и Данске играће се у петак од 20.45 часова пред празним трибинама стадиона Партизана, а Караџић је рекао да "тишина која буде допирала може да има исту снагу као и хук пуних трибина".

Србија има један бод из две утакмице, пошто су јој одузета три бода освојена у победи службеним резултатом над Албанијом, док Данска има четири бода после три одиграна меча у групи.

Коментари / 0

Оставите коментар