Тумба неће у фотељу предсједника

Некадашњи тренер и спортски директор Партизана нема амбиција да наследи Драгана Ђурића, али од људи који се помињу, подржава Милорада Вучелића.

Фудбал 13.11.2014 | 21:30
Тумба неће у фотељу предсједника

Љубиша Тумбаковић каже за "Вечерње новости" да је увек ту да помогне Партизану, али да тренутно "није ничија опција" и да се неће кандидовати за председника на предстојећим клупским изборима.
Он претпоставља да ће Драган Ђурић покушати да остане на садашњој функцији и поручује му да престане да га гледа као ривала.

"Неко је изгледа Ђурићу рекао да ћу се кандидовати за председника, што му се није свидело. Нисмо се чули три месеца. Сада и кад се видимо, поздравимо се, али је однос некако неприродан, нема зезања и шале као раније", открива Тумбаковић "Новостима".

Популарни Тумба сматра да би нови председник требало да "покупи оно најбоље" од људи који су некада успешно водили Партизан, а да учи на Ђурићевим грешкама.

"Партизану је потребан профил спортског и бизнис ауторитета. Наравно, тај човек мора да буде партизановац, са перцепцијом политичког и економског момента".

"Мислим да на овим изборима можемо да очекујемо пуно кандидата. Свако има неки свој предлог и углавном се ради тајно. Ако причамо конкретно, мислим да је (Милорад) Вучелић сјајан потенцијал. Фудбалски је човек, дугогодишњи је члан клуба и у сваком тренутку дижем глас за њега".

Тумбаковић је додао да клуб мора да врати функцију спортског директора, јер "ни у другим сферама живота нема свемогућих" и мора да постоји подела задужења.

Он је био спортски директор до тренутка када се вратио у Кину и преузео екипу Вухан Зал, априла 2013. Наследио га је Алберт Нађ, коме је уговор истекао 1. јуна ове године и од тада је та функција упражњена.

Коментари / 0

Оставите коментар