Карлеуша у трци за Еуросонг

У шест градова одржаће се кастинзи за једног од три извођача српске евровизијске песме.

Забава 29.10.2014 | 18:33
 Карлеуша у трци за Еуросонг

РТС је уз подршку компаније „Беотон” почео припреме за избор српског представника на Евросонгу 2015. Већ од 15. новембра организоваће аудиције на којима ће тражити младу певачку звезду, која ће са још два извођача отпевати композицију Владимира Граића Граје.

- Аудиције ће се одржати у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Ужицу и Зајечару, а у комисији ће бити представници „Беотона” и РТС-а, као и композитор Владимир Граић. Специјалне емисије почеће да се приказују на РТС-у већ у јануару, а у њима ћемо добити младу певачку звезду, која је до тада била анонимна и која ће отпевати српску евровизијску песму - каже Саша Мирковић из „Беотона”.

Он додаје да ће гледаоци затим изабрати представника Србије.
- У фебруару или марту у специјалној емисији гледаоци ће СМС гласовима одабрати који ће кандидат певати Грајину песму и бити наш представник. Поред анонимног певача, у тој емисији бориће се и две музичке звезде које ће изабрати продукција - каже Мирковић.

Он не искључује могућност да једна од те две звезде буде Јелена Карлеуша.
- Још нисмо одабрали двоје познатих певача, који ће бити у игри за представника Србије на Евросонгу. Финалну одлуку о томе донеће комисија РТС-а, а Граја и ја ћемо дати предлоге. Јелена Карлеуша има невероватну енергију и сјајан сценски наступ, не бих имао ништа против да она буде међу такмичарима - каже Мирковић, и додаје да ће Граја евровизијску композицију завршити до 1. децембра.

Конкуренција
ЈК је заголицала машту фанова твитом: „Шта мислите о идеји - ЈК на Евросонгу?“ Поред ње, у конкуренцији за представника Србије на Евросонгу 2015, који ће се одржати у Бечу захваљујући победи Кончите Вурст, јесу и Адил Максутовић, Бојана Стаменов и Марија Шерифовић.

Коментари / 0

Оставите коментар