Дан Тана: Навијачи и полиција раде заједно!

Кад сам схватио да навијачи и полиција раде скупа, отишао сам из Црвене звезде", рекао је бивши председник црвено-белих Добривоје Танасијевић и додао да су му навијачи претили смрћу када је предложио да на сезонским картама буду њихове слике.

Фудбал 29.10.2014 | 10:40
Дан Тана: Навијачи и полиција раде заједно!

Добривоје Танасијевић, ака Дан Тана, гостовао је у уторак увече код Дејана Анђуса на Телевизији Коперникус.

Разговор између темпераментног водитеља и једнако темпераментног бизнисмена, дугогодишњег члана Управног одбора ФК Црвена звезда и не тако дугорочног решења на месту председника, био је жаргонски речено "јак".

Тана се присетио како је изгледало његово председниковање клубом у сезони 2008/09, које је завршено Скупштином на којој је Владан Лукић, у мају 2009. године, постао председник Црвене звезде "за један глас".

Танасијевић се потом повукао, а то су гласно тражили и навијачи са северне трибине, тако да сада само повремено помене Црвену звезду и ствари које су се тамо дешавала сада већ пре пола деценије.
Између осталог, Танасијевић је рекао да је сукоб између Делија и њега настао када се успротивио идеји да фудбалери Звезде изађу на утакмицу у мајицама са натписом: "Правда за Уроша".

"Пре него што сам се кандидовао за председника Црвене звезде ишао сам код Бориса Тадића, Ивице Дачића, Драгана Ђиласа, рекао сам им за проблем које имамо са плаћеним навијачима и финансијама и тражио подршку. Сви су ми је обећали. Али, кад се јавио проблем нису се јавили", рекао је Ден Тана и наставио у даху.

"Тај проблем са навијачима сам можда могао да решим, али нисам желео да ризикујем свој живот. Онда сам звао сву тројицу и нико није желео да ми пружи обећану подршку и помогне. У овој земљи се председник, министер полиције и градоначелник Београда плаше навијача. Тад сам и сазнао да је један члан Управног одбора Звезде навијачима давао паре да певају против мене. Имао сам и доказ за то. Али наравно – нико није желео да реагује".

Додао је...

"Код нас навијачи не гледају утакмицу. Окрећу леђа трибинама и више помажу гостујућој екипи. После наши играчи иду код њих и сви причају како су они наш 12. играч... Те вође навијача су мене страшно вређале, а нудио сам им да им дам 1.000 бесплатних улазница са фотографијама, али да им, ако направе проблем, забраним доживотно улазак на стадион... После су ми њих тројица претили смрћу. А кад сам видео да раде скупа са полицијом отишао сам".

Човек који је милионе зарадио послујући у Америци, са поносом каже да је почео као конобар, рекао је да Црвена звезда данас не би имала 50 милиона евра дуга да је он и даље председник.

"Да сам остао председник пет година, Црвена звезда данас не би имала никакав дуг", категоричан је Ден Тана.

"Ни долара се нисмо задужили, а онда одем, а ови после мене за три године направе дуг од 30 милиона. Погрешни су људи ушли. И сви вичу да ће да се уради ревизија и да се види ко је крао. И? Дођу онда нови и опет причају о тој ревизији. И, где су сад ти резултати? Па у којој то држави се налази такве истраге не објаве? Тамо је био и Небојша Човић, и он је држава. И ништа о томе где су паре".

Ден Тана се кратко осврнуо и на људе које је Звезда плаћала како би скаутирали играче рекавши да често није разумео шта су они радили.

"У моје време то су радили Горан Маза Василијевић, Стеван Дика Стојановић и Митар Мркела, све бивши играчи Звезде… И видим ја једног играча, 16 година има, допадне ми се. Препоручим га, они га погледају и кажу није то калибар за Звезду. После он потпише за Банат, па за Партизан, а они га продају у Манчестер јунајтед. Зоран Тошић је у питању. И после чујем да се један човек хвали како га је продао. И питам га: ‘Како си га пронашао?’ Он каже преко кума. Дакле, он није гледао играче за Звезду. Него за кума".

Коментари / 0

Оставите коментар