Dan Tana: Navijači i policija rade zajedno!

Kad sam shvatio da navijači i policija rade skupa, otišao sam iz Crvene zvezde", rekao je bivši predsednik crveno-belih Dobrivoje Tanasijević i dodao da su mu navijači pretili smrću kada je predložio da na sezonskim kartama budu njihove slike.

Fudbal 29.10.2014 | 10:40
Dan Tana: Navijači i policija rade zajedno!

Dobrivoje Tanasijević, aka Dan Tana, gostovao je u utorak uveče kod Dejana Anđusa na Televiziji Kopernikus.

Razgovor između temperamentnog voditelja i jednako temperamentnog biznismena, dugogodišnjeg člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda i ne tako dugoročnog rešenja na mestu predsednika, bio je žargonski rečeno "jak".

Tana se prisetio kako je izgledalo njegovo predsednikovanje klubom u sezoni 2008/09, koje je završeno Skupštinom na kojoj je Vladan Lukić, u maju 2009. godine, postao predsednik Crvene zvezde "za jedan glas".

Tanasijević se potom povukao, a to su glasno tražili i navijači sa severne tribine, tako da sada samo povremeno pomene Crvenu zvezdu i stvari koje su se tamo dešavala sada već pre pola decenije.
Između ostalog, Tanasijević je rekao da je sukob između Delija i njega nastao kada se usprotivio ideji da fudbaleri Zvezde izađu na utakmicu u majicama sa natpisom: "Pravda za Uroša".

"Pre nego što sam se kandidovao za predsednika Crvene zvezde išao sam kod Borisa Tadića, Ivice Dačića, Dragana Đilasa, rekao sam im za problem koje imamo sa plaćenim navijačima i finansijama i tražio podršku. Svi su mi je obećali. Ali, kad se javio problem nisu se javili", rekao je Den Tana i nastavio u dahu.

"Taj problem sa navijačima sam možda mogao da rešim, ali nisam želeo da rizikujem svoj život. Onda sam zvao svu trojicu i niko nije želeo da mi pruži obećanu podršku i pomogne. U ovoj zemlji se predsednik, minister policije i gradonačelnik Beograda plaše navijača. Tad sam i saznao da je jedan član Upravnog odbora Zvezde navijačima davao pare da pevaju protiv mene. Imao sam i dokaz za to. Ali naravno – niko nije želeo da reaguje".

Dodao je...

"Kod nas navijači ne gledaju utakmicu. Okreću leđa tribinama i više pomažu gostujućoj ekipi. Posle naši igrači idu kod njih i svi pričaju kako su oni naš 12. igrač... Te vođe navijača su mene strašno vređale, a nudio sam im da im dam 1.000 besplatnih ulaznica sa fotografijama, ali da im, ako naprave problem, zabranim doživotno ulazak na stadion... Posle su mi njih trojica pretili smrću. A kad sam video da rade skupa sa policijom otišao sam".

Čovek koji je milione zaradio poslujući u Americi, sa ponosom kaže da je počeo kao konobar, rekao je da Crvena zvezda danas ne bi imala 50 miliona evra duga da je on i dalje predsednik.

"Da sam ostao predsednik pet godina, Crvena zvezda danas ne bi imala nikakav dug", kategoričan je Den Tana.

"Ni dolara se nismo zadužili, a onda odem, a ovi posle mene za tri godine naprave dug od 30 miliona. Pogrešni su ljudi ušli. I svi viču da će da se uradi revizija i da se vidi ko je krao. I? Dođu onda novi i opet pričaju o toj reviziji. I, gde su sad ti rezultati? Pa u kojoj to državi se nalazi takve istrage ne objave? Tamo je bio i Nebojša Čović, i on je država. I ništa o tome gde su pare".

Den Tana se kratko osvrnuo i na ljude koje je Zvezda plaćala kako bi skautirali igrače rekavši da često nije razumeo šta su oni radili.

"U moje vreme to su radili Goran Maza Vasilijević, Stevan Dika Stojanović i Mitar Mrkela, sve bivši igrači Zvezde… I vidim ja jednog igrača, 16 godina ima, dopadne mi se. Preporučim ga, oni ga pogledaju i kažu nije to kalibar za Zvezdu. Posle on potpiše za Banat, pa za Partizan, a oni ga prodaju u Mančester junajted. Zoran Tošić je u pitanju. I posle čujem da se jedan čovek hvali kako ga je prodao. I pitam ga: ‘Kako si ga pronašao?’ On kaže preko kuma. Dakle, on nije gledao igrače za Zvezdu. Nego za kuma".

Komentari / 0

Ostavite komentar