Ћурчић: Циљ са 'Орлићима' - проћи групу на ЕП

Селектор младе репрезентације Радован Ћурчић рекао је да је циљ његове екипе да прође групу на Европском првенству 2015. године у Чешкој.

Фудбал 16.10.2014 | 21:10
Ћурчић: Циљ са 'Орлићима' - проћи групу на ЕП

Селектор је истакао и да очекује да ће у наредне две године још десет младих играча играти за А тим.

Млада фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство, које ће се од 17. до 31. јуна одржати у Чешкој. Србија је у уторак, у реванш утакмици баража у Кадизу победила актуелног европског првака Шпанију са 2:1. У првој утакмици у Јагодини било је 0:0.

"Направили смо феноменалан резултат, презадовољни смо, поготово због свих проблема које смо имали током квалификација. Велики тимски рад нас је одвео на ЕП, а победа против Шпаније је шлаг на торти. Иза нас је остао тежак посао, али нас и чека тежак рад, па од сутра почињемо да се спремамо за такмичење", рекао је Ћурчић.

Селектор Србије рекао је да не жели да гледа далеко, већ да његова екипа мора да испуњава један по један циљ.

"Битно је да се спустимо на земљу, да радимо, јер смо радом дошли до ЕП. Када смо почињали квалификације желели смо да будемо медју две најбоље екипе, после тога да стигнемо до баража. Сада смо се пласирали на турнир и желимо да продјемо групу. Идемо циљ по циљ, једино тако може да се дође до успеха", рекао је он.

Ћурчић је током квалификација имао много проблема са саставом тима, што због повреда играча, што због одлуке да је приоритет "А" тим, па је неколицина играча из младе репрезентације пребачена у екипу Дика Адвоката.

"Не знам тачан број, али сигурно сам звао у тим више од 40 играча. Имали смо проблема, од почетка су нам тројица играча отишла у 'А' тим, а после још двојица. Успех Фудбалског савеза Србије је што су играчи из младе репрезентације стасали за први тим. Показали смо да имамо играче који ће конкурисати за 'А' екипу. Испунили смо циљ,
пошто шесторицу играча имамо у 'А' тиму и надам се да ћемо за годину, две имати још десет", рекао је Ћурчић.

Ћурчић је рекао да му је један од најтежих тренутака у квалификацијама било чекање резултата осталих утакмица последњег кола квалификација, али да је био сигуран да његова екипа заслужује место у баражу.

Он је истакао да очекује да ће за Европско првенство имати све играче на располагању, пошто се термин турнира не поклапа са обавезама "А" репрезентације.

"Важно је што се не поклапају термини, може да се направи добра сарадња. 'А' тим је приоритет, а важно је што фудбалери који играју за тај тим имају велику жељу и мотив да играју за младу селекцију. Али, има много до јуна, видећемо шта ће се догодити са њиховим каријерама, морамо бити опрезни", рекао је Ћурчић.

Селектор је додао да је имао поверења у играче које је позвао у тим, иако нису били првотимци у својим клубовима и да је ова генерација фудбалера показала да има карактер.

Он је истакао да је поносан на себе, јер је направио најбољу одлуку избором сарадника у стручном штабу, али и одличну сарадњу са тренерима клубова из којих је звао играче.

Жреб за Европско првенство 2015. године у Чешкој одржаће се 6. новембра од 18 часова у Прагу. Домаћа селекција и Енглеска ће бити носиоци у групама А и Б, повлашћени ће бити Немачка и Италија, а жребом ће бити одређено у којим групама ће играти Србија, Данска, Португал и Шведска.

Млади репрезентативци Марко Петковић и Дарко Брашанац нису играли у реваншу баража, али су истакли да су поносни на саиграче, који су им омогућили да учествују на Европском првенству.

Коментари / 0

Оставите коментар