Авион изолован због болесног путника

Шпанске власти изловале су путнички авион "Ер Франса" на аеродрому у Мадриду и активирале ванредне здравствене процедуре послије извјештаја о томе да један путник има грозницу, што се третира као могући случај еболе, изјавили су данас званичници.

Свијет 16.10.2014 | 16:14
Авион изолован због болесног путника

Портпарол шпанске Аеродромске администрације рекла је да је путнички авион стигао у Мадрид из Париза.Авион је премјештен у специјално подручје аеродромског комплекса, а путници су задржани у летјелици. Портпарол Министарства здравља рекла је да се ситуација третира као могући случај еболе, пренио је АП.

Приватна новинска агенција "Еуропа прес" пренијела је да се у авиону налазе 183 путника.Претходно је званичник шпанског Министарства здравља рекао да се медицинска сестра Тереза Ромеро опоравља од заразе еболом. Особа која је била у контакту с њом прије него што је она хоспитализована 6. октобра има грозницу и биће смјештна у болницу и тестирана на вирус еболе.

Ромерова /44/ је у стабилном стању у болници у Мадриду, а ниво вируса у њеном тијелу је у опадању, рекао је портпарол Министарства здравља Фернандо Симон. Ромерова је у болници већ десет дана.Особа која има повишену темеретуру није идентификована, али је Симон рекао да је ријеч о здравственом раднику. Резултат на тест еболе очекује се вечерас.

Коментари / 0

Оставите коментар