Ђурић о Звезди: Дрско, ружно, примитивно!

„Добијали смо дербије, производили фудбалере за најјаче светске клубове, стварали тренере завдине репутације, испуњавали обавезе према држави, учествовали у Лиги шампиона и Лиги Европе... За разлику од комшија који су малтене сваког месеца писали саопштења и повећавали дуг у клупској каси“, каже председник Партизана.

Фудбал 09.10.2014 | 22:45
Ђурић о Звезди: Дрско, ружно, примитивно!

У размени удараца између Томислава Караџића и Црвене звезде окрзнут је и Партизан. Мада их ниједном речју нису поменули, јасно је да су на Маракани мислили управо на црно-беле кад су узвратили председнику Фудбалског савеза Србије на његове жестоке општужбе изнете на Скупштини те организације у среду.

У Љутице Богдана 1а сматрају да би имали четири титуле више да није било Караџића коме су и раније замерали на добрим односима са клубом из Хумске, на чијем је челу био од јесени 2007. до лета 2008, а управо је тада почела пролетос прекинута доминација Парног ваљка овдашњим фудбалом.
„Тврдње Црвене звезде да би имала четири титуле више су ружне и дрске. Безобразне, рекао бих. Ма примитивне. То је болест коју би требало искоренити. Писци таквих саопштења баве се маркетингом из кафића који не пије воду. Опет су потегли алиби причу, иако је и њима јасно да смо трофеје последњих година заслужили и освојили искључиво зато што смо били бољи на терену. Тамо где је једино и важно“, истиче Драган Ђурић у изјаву МОЗЗАРТ Спорту.

Председник Партизана подсећа челнике Црвене звезде на остварења црно-белих у периоду откако он руководи клубом и уверава да је то махом заслуга играча и тренера, а никако помоћи са стране.
„Разлика између Партизана и Звезде годинама уназад видела се на терену. Добијали смо дербије, производили фудбалере за најјаче светске клубове, стварали тренере завдине репутације, испуњавали обавезе према држави, учествовали у Лиги шампиона и Лиги Европе... За разлику од комшија који ништа нису чинили да унапреде фудбал, већ су малтене сваког месеца писали саопштења и повећавали дуг у клупској каси. Да им и за то нисмо ми криви“, запитао се Ђурић.

У Партизану не желе полемику са вечитим ривалом, међутим, наглашавају да је предстојећи дерби савршена прилика да се види ко како ради.
„Ту ће се видети ко је бољи. Нашим комшијама поручујем да је прошло време саопштења, скривалица и закулисних радњи, а апелујем на све људе не само из њиховог, већ и свих других клубова да се окрену спорту и помогну му у домену својих могућности. Ако би нешто требало да се мења, то мора да иде легалним путем, поштујући законе и прописе. Зато, нама у Партизану није толико битно ко је на челу ФСС, само је важно да човек који води српски фудбал буде частан и поштен. И онда ће имати нашу подршку. Као што је има и сад“, закључио је Драган Ђурић.

Коментари / 0

Оставите коментар