Банетова верзија сукоба са Љајићем

Капитен репрезентације Србије, првог дана окупљања пред мечеве са Јерменијом и Албанијом, више је говорио о сукобу са Љајићем, него о старту квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 07.10.2014 | 22:15
Банетова верзија сукоба са Љајићем

Капитен репрезентације Србије, Бранислав Ивановић, првог дана припрема за двомеч са Јерменијом у Бакуу и Албанијом у Београду, више је говорио о свом сукобу са Адемом Љајићем, него противницима и очекивањима.

Ивановић није порицао да је после пријатељске утакмице са Француском имао разговор са Љајићем, али је демантовао наводе да су били насамо и да је после тога тражио (и добио) да фудбалер Роме више не буде позиван у национални тим.
"Мислим да није коректно и лепо с моје стране да коментаришем о некоме ко није ту, али смета ми када се сличне ситуације повезују са мном и не желим то, јер је селектор тај који одлучује кога ће звати", рекао је Ивановић и додао:

"Није било сукоба са Адемом, јесмо причали после утакмице са Француском, али ту је било још много људи и није тачно да смо били насамо, као што је објављено. Мислим да тај разговор није утицао на то да он не буде данас овде и сматрам да Адем има квалитет и да нам је потребан".

Потом је мало застао и констатовао...

"Да се ја питам, много тога било би другачије, али можда је и добро што се не питам".

То је збунило новинаре, који су тражили да појасни на шта заправо мисли...


"То се не односи на екипу. Као и сви други, имам право на своје мишљење...", остао је закопчан капитен, мада се стекао утисак да, после пар резова које је направио нови селектор Дик Адвокат, атмосфера у репрезентацији није баш идеална.

"У овом тренутку нисмо битни ни Љајић, ни ја, већ победе против Јерменије и Албаније, а нарочито против Јерменије јер ће нам у овим квалификацијама бити изузетно важне победе на гостујућим теренима", покушао је Ивановић да врати причу на "терен".

А, на терену, једном већ нисмо отишли на велико такмичење због Јермена. Они су нам током квалификација за ЕУРО 2008 у Швајцарској и Аустрији, откинули два бода као домаћини (0:0), што је утицало на крајњи исход...

"Било је тешко и тада. Били смо били надиграни и зато морамо што више да причамо о тој утакмици, да се она никако не би поновила", рекао је Ивановић.

Јермени уочи четвртог окршаја са Србијом, а два смо добили и један одиграли нерешено, имају проблема са повредама најбољих играча. То Ивановића не занима превише..

"Играће се 11 на 11, нема потребне причати о томе", рекао је кратко.

Новинаре је занаимало и његово мишљење о одлуци УЕФА да се не забрани долазак гостујућих навијача на мечеве Србије и Албаније.

"Сигурно је лепо играти пред публиком, али људи који се питају око безбедности, проценили су да је боље без. Видећемо како ће бити, али нама ће свакако значити да наши навијачи дођу у што већем броју", рекао је Ивановић.

Србија у суботу игра против Јерменије у Бакуу, а у уторак дочекује Албанију на стадиону Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар