Угрожена власничка права Срба на Космету

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је у разговору са делегацијом Савјета Европе да косовска Агенција за приватизацију угрожава власничка права и интересе српске заједнице нелегалном ликвидацијом и приватизацијом српских привредних субјеката.

Србија 16.09.2014 | 17:39
Угрожена власничка права Срба на Космету

Он је истакао да у посљедње вријеме посебан проблем у погледу успостављања начела владавине права представљају све учесталије активности Еулекса, које су додатни притисак на српски народ, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је са делегацијом Савјета Европе разговарао о дијалогу Београда и Приштине, као и о активностима Владе Србије на провођењу бриселских договора.

Он је навео да ће учешћем представника Српске листе у покрајинској влади бити остварен значајан напредак, како у нормализацији односа на Косову и Метохији, тако и у јачању српске заједнице.

Ђурић је истакао да је у том смислу од велике важности формирање Заједнице српских општина.

Замјеник директора Директората за политичка питања Савјета Европе Данил Хошабо истакао је статусно нетурални став Савјета Европе према косовском питању.

Он је изразио очекивање да ће провођење бриселског споразума довести до разумијевања и креирања позитивне атмосфере међу становницима Косова и Метохије.

Хошабо је навео да се Савјет Европе, иако није директно укључен у процес дијалога, труди да пружи свој допринос кроз програме сарадње у области правосуђа и борбе против корупције, као и да има важну улогу у
очувању и заштити културног насљеђа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

17.09.2014 08:20

Добро сте примјетили господо. А ако им Еулекс помаже зашто Ви политички не урадите ништа? Осим што вам Брисел и Вашингтон Нареде То траје годинама, отимање сила и протјеривање Срба са своје земље Боже правде

ОДГОВОРИТЕ