"Поплава љубави" у Београду

Светогорска улица у Београду, упрокос лошијем времену, данас врви од граје малишана, музике, кловнова и балона у оквиру хуманитарног, летњег издања манифестације Улица отвореног срца под слоганом "Поплава љубави".

Србија 06.09.2014 | 16:14
"Поплава љубави" у Београду

Манифестацију је испред Атељеа 212 отворио градоначелник Београда Синиша Мали који је рекао да су сви који су дошли тиме показали да су спремни да помогну и да је као градоначелник Београда поносан што су се грађани окупили у толиком броју и то из хуманитарног разлога.

Он је позвао присутне да купе специјалне наруквице од којих приход иде за помоћ малишанима у Обреновцу, Параћину и Свилајнцу, али и другим градовима који су погођени у мајским поплавама.

Такође, позвао је грађане да донирају књиге и школски прибор за опремање библиотека у школама и вртићима у градовима погођеним поплавама.
"Оно што је најзначајније је да децу учимо да буду добра, да буду солидарна и да помажу другима што се и ради кроз ову манифестацију", напоменуо је градоначелник.

Председник управног одбора Фонда Б92 Веран Матић подсетио је да и сви грађани Србије који нису у центру Београда могу учествовати у овој хуманитарној акцији тако што ће слањем смс поруке на број 3100 донирати 100 динара са пдв-ом.

"Ми овом манифестацијом помажемо реконструкцију обданишта у Свилајнцу, Параћину, Ваљеву, Обреновцу", подсетио је Матић.

На почетку манифестације посетиоце је поздравила Леонтина са хором "Чаролија", а током дана наступају и Миња Субота, Дејан Цукић, Балкан салса бенд, Земља грува, Алекса Јелић, Биља Крстић, Невена Божовић, Сара Јовановић, Сашка Јанковић, Тамара Драгичевић, Мина Лазаревић, Иван Јефтовић и други.

Бина испред општине Стари град намењена је најмлађима, па поред хорских наступа, деца имају прилику и да науче како се прави музика у радионици Куц куц Коларац, а нешто старије посетиоце забавља бенд "Тхе Инвисиблес".

Такође, дуж Улице отвореног срца постављена су два диносауруса, реплике из "Дино парка" Природњачког музеја у Свилајнцу, чија је изложба постављена испред Галерије Природњачког музеја на Калемегдану.

Коментари / 0

Оставите коментар