"Poplava ljubavi" u Beogradu

Svetogorska ulica u Beogradu, uprokos lošijem vremenu, danas vrvi od graje mališana, muzike, klovnova i balona u okviru humanitarnog, letnjeg izdanja manifestacije Ulica otvorenog srca pod sloganom "Poplava ljubavi".

Srbija 06.09.2014 | 16:14
"Poplava ljubavi" u Beogradu

Manifestaciju je ispred Ateljea 212 otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao da su svi koji su došli time pokazali da su spremni da pomognu i da je kao gradonačelnik Beograda ponosan što su se građani okupili u tolikom broju i to iz humanitarnog razloga.

On je pozvao prisutne da kupe specijalne narukvice od kojih prihod ide za pomoć mališanima u Obrenovcu, Paraćinu i Svilajncu, ali i drugim gradovima koji su pogođeni u majskim poplavama.

Takođe, pozvao je građane da doniraju knjige i školski pribor za opremanje biblioteka u školama i vrtićima u gradovima pogođenim poplavama.
"Ono što je najznačajnije je da decu učimo da budu dobra, da budu solidarna i da pomažu drugima što se i radi kroz ovu manifestaciju", napomenuo je gradonačelnik.

Predsednik upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić podsetio je da i svi građani Srbije koji nisu u centru Beograda mogu učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji tako što će slanjem sms poruke na broj 3100 donirati 100 dinara sa pdv-om.

"Mi ovom manifestacijom pomažemo rekonstrukciju obdaništa u Svilajncu, Paraćinu, Valjevu, Obrenovcu", podsetio je Matić.

Na početku manifestacije posetioce je pozdravila Leontina sa horom "Čarolija", a tokom dana nastupaju i Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Mina Lazarević, Ivan Jeftović i drugi.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima, pa pored horskih nastupa, deca imaju priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavlja bend "The Invisibles".

Takođe, duž Ulice otvorenog srca postavljena su dva dinosaurusa, replike iz "Dino parka" Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu, čija je izložba postavljena ispred Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.

Komentari / 0

Ostavite komentar