Икер је рак-рана Атлетика!

На 27 утакмица које је почео међу стативама Реала у сусретима с Јорганџијама није претрпео пораз. А и вечерас се очекује да ће бити на гол-линији.

Фудбал 19.08.2014 | 22:45
Икер је рак-рана Атлетика!

Није то више исти Икер Касиљас због чега и међу навијачима Реала има све више оних који сматрају да би први избор Карла Анћелотија морао да буде Кејлор Навас. Али вечерас су спремни и на уступак. Јер Реал на Висенте Калдерону дочекује Атлетико у борби за шпански Суперкуп, а Касиљас је ноћна мора љутих градских ривала.

До сада, 33-годишњи голман је на 27 градских дербија био у стартној постави Реала и - веровали или не - нити једном није изгубио! Чак 21 победа и свега шест нерешених резултата. Иако је против себе имао такве голгетерске величине какве су Фернандо Торес (тада у невероватној форми), Серхио Агуеро, Дијего Форлан, Радамел Фалкао, Дијего Коста…

Једини пораз у градским дербијима Касиљас је претрпео у сезони 1999/2000, али само зато што је на терен ушао тек после повреде Албана Бизарија када је Атлетико већ водио са 3:1.

Интересантно, када је Касиљас почињао на клупи, а то се десило пет пута, Реал је извојевао само једну победу, једном је било нерешено, а чак три пута је славио Атлетико.

Нема сумње, Касиљас је Реалова амајлија када је Атлетико у питању, па шпански медији пишу да је Анћелоти ближи одлуци да баш њему повери место међу стативама за вечерашњи сусрет Суперкупа.

Коментари / 0

Оставите коментар