Iker je rak-rana Atletika!

Na 27 utakmica koje je počeo među stativama Reala u susretima s Jorgandžijama nije pretrpeo poraz. A i večeras se očekuje da će biti na gol-liniji.

Fudbal 19.08.2014 | 22:45
Iker je rak-rana Atletika!

Nije to više isti Iker Kasiljas zbog čega i među navijačima Reala ima sve više onih koji smatraju da bi prvi izbor Karla Anćelotija morao da bude Kejlor Navas. Ali večeras su spremni i na ustupak. Jer Real na Visente Kalderonu dočekuje Atletiko u borbi za španski Superkup, a Kasiljas je noćna mora ljutih gradskih rivala.

Do sada, 33-godišnji golman je na 27 gradskih derbija bio u startnoj postavi Reala i - verovali ili ne - niti jednom nije izgubio! Čak 21 pobeda i svega šest nerešenih rezultata. Iako je protiv sebe imao takve golgeterske veličine kakve su Fernando Tores (tada u neverovatnoj formi), Serhio Aguero, Dijego Forlan, Radamel Falkao, Dijego Kosta…

Jedini poraz u gradskim derbijima Kasiljas je pretrpeo u sezoni 1999/2000, ali samo zato što je na teren ušao tek posle povrede Albana Bizarija kada je Atletiko već vodio sa 3:1.

Interesantno, kada je Kasiljas počinjao na klupi, a to se desilo pet puta, Real je izvojevao samo jednu pobedu, jednom je bilo nerešeno, a čak tri puta je slavio Atletiko.

Nema sumnje, Kasiljas je Realova amajlija kada je Atletiko u pitanju, pa španski mediji pišu da je Anćeloti bliži odluci da baš njemu poveri mesto među stativama za večerašnji susret Superkupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar