Са овим играчима - јадни голмани!

Краљевски клуб ће имати прави арсенал изразито добрих шутера са дистанце...

Фудбал 09.08.2014 | 20:15
Са овим играчима - јадни голмани!

Један од главних разлога због којих је Реал Мадрид прошле сезоне освојио чувену Десиму (десети јубиларни трофеј у Лиги шампиона), је разноврсна нападачка моћ Краљевског клуба. Која се, неретко, огледала у разорним шутевима са дистанце.

А како и не би, када нападачку линију мадридског гиганта прошле сезоне предводе Кристијано Роналдо и Герет Бејл. Чији је стил игре готово јединствен, а у комбинацији често су представљани као "две ракете по боковима".

За следећу сезону, Реал је појачао нападачки арсенал са двојицом убојитих стрелаца – Хамесом Родригезом и Тонијем Кросом.

Колумбијски офанзивни везиста надалеко је познат по разорној левици, а сигурно најпознатији погодак је онај прелепи волеј са Мундијала у Бразилу. Такође, као један од најбољих играча Кафетероса често је изводио и слободне ударце и корнере.

Тони Крос је, баш као и његове колеге, голманима добро познат као врло ефикасан стрелац са дистанце. Оно што треба посебно издвојити јесте чињеница да је доскорашњи ас Бајерна подједнако опасан и левом и десном ногом.

Готово сваки слободан ударац и корнер који је Крос извео на Светском првенству био је незгодан по противничке голмане. Подсетимо, два поготка Матса Хумелса на Мундијалу дошла су после готово перфектно изведених прекида 25-годишњег везисте.

А колико је Реал, заправо, опасан са дистанце говори и податак да је постигао чак 22 погодака изван шеснаестерца, што је највише у Примери. Поређења ради, Барса је са дистанце мрежу тресла 19 пута.

За крај, подсећамо само да Карло Анћелоти у својим редовима има и бомбардере попут Луке Модрића, Ћабија Алонса, па чак и Серхија Рамоса...

Коментари / 0

Оставите коментар