Sa ovim igračima - jadni golmani!

Kraljevski klub će imati pravi arsenal izrazito dobrih šutera sa distance...

Fudbal 09.08.2014 | 20:15
Sa ovim igračima - jadni golmani!

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je Real Madrid prošle sezone osvojio čuvenu Desimu (deseti jubilarni trofej u Ligi šampiona), je raznovrsna napadačka moć Kraljevskog kluba. Koja se, neretko, ogledala u razornim šutevima sa distance.

A kako i ne bi, kada napadačku liniju madridskog giganta prošle sezone predvode Kristijano Ronaldo i Geret Bejl. Čiji je stil igre gotovo jedinstven, a u kombinaciji često su predstavljani kao "dve rakete po bokovima".

Za sledeću sezonu, Real je pojačao napadački arsenal sa dvojicom ubojitih strelaca – Hamesom Rodrigezom i Tonijem Krosom.

Kolumbijski ofanzivni vezista nadaleko je poznat po razornoj levici, a sigurno najpoznatiji pogodak je onaj prelepi volej sa Mundijala u Brazilu. Takođe, kao jedan od najboljih igrača Kafeterosa često je izvodio i slobodne udarce i kornere.

Toni Kros je, baš kao i njegove kolege, golmanima dobro poznat kao vrlo efikasan strelac sa distance. Ono što treba posebno izdvojiti jeste činjenica da je doskorašnji as Bajerna podjednako opasan i levom i desnom nogom.

Gotovo svaki slobodan udarac i korner koji je Kros izveo na Svetskom prvenstvu bio je nezgodan po protivničke golmane. Podsetimo, dva pogotka Matsa Humelsa na Mundijalu došla su posle gotovo perfektno izvedenih prekida 25-godišnjeg veziste.

A koliko je Real, zapravo, opasan sa distance govori i podatak da je postigao čak 22 pogodaka izvan šesnaesterca, što je najviše u Primeri. Poređenja radi, Barsa je sa distance mrežu tresla 19 puta.

Za kraj, podsećamo samo da Karlo Anćeloti u svojim redovima ima i bombardere poput Luke Modrića, Ćabija Alonsa, pa čak i Serhija Ramosa...

Komentari / 0

Ostavite komentar