Еклестон: Ја сам будала!

Први човек Формуле 1 срећан је што је завршио повлачења по суду, али не и што је морао да плати 100 милиона долара за нагодбу.

Остали спортови 06.08.2014 | 17:45
Еклестон: Ја сам будала!

Немачки суд окончао је суђење Бернију Еклстону на коме је био оптужен за давање мита, након што је британски милијардер платио 100 милиона долара поравнања.

Еклстон је делимично задовољан.

"Три и по године сам провео на путовањима, састанцима са адвокатима и бог зна чему још, па је добро што се то завршило. То је и добро и лоше. Добро јер је судија пре свега тога рекао да сам мање-више ослобођен, а тужилаштво није имало случај. Међутим, чини ми се да сам испао будала што сам се нагодио, јер сам то учинио са тужилаштвом, а не са судијом", рекао је Еклстон за "Гардијан".

Суђење је трајало од априла, а Еклстон је оптужен да је немачком банкару Герхарду Грибковском дао мито од 44 милиона долара, у вези с продајом удела у Формули 1. Тај банкар је осуђен на осам и по година затвора због примања мита и утаје пореза.

Еклстон (83) је негирао кривицу и рекао да га је Грибковски уценио.

"Суђење се одвијало два дана недељно и трајало би до октобра. Није лако да покушавате да водите посао када имате посла са адвокатима. У сваком случају, све је завршено и то је добро. Задовољан сам и све је у реду. Сада могу да радим оно што радим најбоље, а то је да водим Ф1", рекао је Еклстон.

"Још три месеца ван Ф1 би заиста било лоше. Викендима сам радио како бих надокнадио све што сам пропустио током недеље".

Суд у Минхену је саопштио да ће Еклстон 99 милиона евра уплатити немачком министарству финансија, а милион долара дечјем хуманитарном фонду. Новац ће бити уплаћен за месец дана, чиме ће судски процес званично бити завршен.

У саопштењу Еклстонових адвоката наводи се да окончање суђења "није ни договор ни поравнање, па ни куповина", а тужилаштво је саопштило да је таква одлука донета делом и због година оптуженог и његове воље да сарађује.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

06.08.2014 16:50

ФЕНОМЕНАЛНО, ЗА НАГОДБУ МОРА "ИСКЕШИРАТИ" 100 МИЛИОНА ...ТО СУ ПРАВИ ТУЖИОЦИ И ДРЖАВА...СВАКА ЧАСТ ЊЕМАЧКОЈ... НЕ ПОМАЖЕ МУ НИ ФОРМУЛА 1 , НИ ТО ШТО МУ ЈЕ СУПРУГА КОМШИНИЦА МИЛЕ ДОДИКА... "Суд у Минхену је саопштио да ће Еклстон 99 милиона евра уплатити немачком министарству финансија, а милион долара дечјем хуманитарном фонду. Новац ће бити уплаћен за месец дана, чиме ће судски процес званично бити завршен" А ГДЈЕ ОНАЈ НАС ТРАПАВИ ТЕГЕЛТИЈА (ТТ) ОД МИНИСТРА ФИНАСИЈА, ДА ВИДИ КАКО СЕ ТО РАДИ... А ГДЈЕ СУ НАШИ СЕФОВИ У ТУЖИЛАСТВУ КОЈИ СКЛАПАЈУ НАГОДБЕ ТИПА "НЕЋУ ВИШЕ МАЈКЕ МИ".... КОЛИКО БИ ИЗНОСИЛА НАГОДБА ЗА БИРАЦ ОНОМ ПАПКУ ИЗ ЛИТВАНИЈЕ.... КАДА СЕ ТО ОБРАЦУНА НА ОСНОВУ ОВОГ УЗОРА ЛИТВАНАЦ ТРЕБА ДА ПЛАТИ ГОСПОДИНУ ТТ (ТРАПАВОМ ТЕГЕЛТИЈИ) НАЈМАЊЕ 500 МИЛИОНА ЕВРА... ДАКЛЕ ПРИБЛИЖНУ ЦИЈЕНУ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ТЕЛЕКОМА....ЕТО ЉУДИ ГДЈЕ СУ ПАРЕ ЗА БУЏЕТ ЗА ПОСТЕНЕ ПОЛИТИЧАРЕ.... ПРВО ИЗБОРИ И ОНДА ЗВАТИ ТУЖИОЦЕ ИЗ ЊЕМАЧКЕ... ОСТАЛО СЕ ЗНА... БИТНО ДА ТТ НИЈЕ МИНИСТАР ФИНАНСИЈА, ХА ХА ХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

миламила

06.08.2014 17:25

Е то је дрзава народе мој, напацени и осиромасени, мозес бити Рок Фелер ако остетис дрзавни будзет плацас дупло и јос захваљујес Богу сто си добро просао, а домаци кримос у овом слуцају њемацки банкар казну од 8 год затвора а код нас би се то заврсило нагодбом са тузиоцем, судијом, и неким одозго јер они заиста мисле да је ово приватна дрзава и да могу са насим новцем ста хоце. Забога па ми не морамо јести, нама бас ниста не треба ...Бозе, има ли те, немој бар ти да змирис над овим народом, заустави нам бар поплаве.

ОДГОВОРИТЕ