Ekleston: Ja sam budala!

Prvi čovek Formule 1 srećan je što je završio povlačenja po sudu, ali ne i što je morao da plati 100 miliona dolara za nagodbu.

Ostali sportovi 06.08.2014 | 17:45
Ekleston: Ja sam budala!

Nemački sud okončao je suđenje Berniju Eklstonu na kome je bio optužen za davanje mita, nakon što je britanski milijarder platio 100 miliona dolara poravnanja.

Eklston je delimično zadovoljan.

"Tri i po godine sam proveo na putovanjima, sastancima sa advokatima i bog zna čemu još, pa je dobro što se to završilo. To je i dobro i loše. Dobro jer je sudija pre svega toga rekao da sam manje-više oslobođen, a tužilaštvo nije imalo slučaj. Međutim, čini mi se da sam ispao budala što sam se nagodio, jer sam to učinio sa tužilaštvom, a ne sa sudijom", rekao je Eklston za "Gardijan".

Suđenje je trajalo od aprila, a Eklston je optužen da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 44 miliona dolara, u vezi s prodajom udela u Formuli 1. Taj bankar je osuđen na osam i po godina zatvora zbog primanja mita i utaje poreza.

Eklston (83) je negirao krivicu i rekao da ga je Gribkovski ucenio.

"Suđenje se odvijalo dva dana nedeljno i trajalo bi do oktobra. Nije lako da pokušavate da vodite posao kada imate posla sa advokatima. U svakom slučaju, sve je završeno i to je dobro. Zadovoljan sam i sve je u redu. Sada mogu da radim ono što radim najbolje, a to je da vodim F1", rekao je Eklston.

"Još tri meseca van F1 bi zaista bilo loše. Vikendima sam radio kako bih nadoknadio sve što sam propustio tokom nedelje".

Sud u Minhenu je saopštio da će Eklston 99 miliona evra uplatiti nemačkom ministarstvu finansija, a milion dolara dečjem humanitarnom fondu. Novac će biti uplaćen za mesec dana, čime će sudski proces zvanično biti završen.

U saopštenju Eklstonovih advokata navodi se da okončanje suđenja "nije ni dogovor ni poravnanje, pa ni kupovina", a tužilaštvo je saopštilo da je takva odluka doneta delom i zbog godina optuženog i njegove volje da sarađuje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

06.08.2014 16:50

FENOMENALNO, ZA NAGODBU MORA "ISKEŠIRATI" 100 MILIONA ...TO SU PRAVI TUŽIOCI I DRŽAVA...SVAKA ČAST NJEMAČKOJ... NE POMAŽE MU NI FORMULA 1 , NI TO ŠTO MU JE SUPRUGA KOMŠINICA MILE DODIKA... "Sud u Minhenu je saopštio da će Eklston 99 miliona evra uplatiti nemačkom ministarstvu finansija, a milion dolara dečjem humanitarnom fondu. Novac će biti uplaćen za mesec dana, čime će sudski proces zvanično biti završen" A GDJE ONAJ NAS TRAPAVI TEGELTIJA (TT) OD MINISTRA FINASIJA, DA VIDI KAKO SE TO RADI... A GDJE SU NAŠI SEFOVI U TUŽILASTVU KOJI SKLAPAJU NAGODBE TIPA "NEĆU VIŠE MAJKE MI".... KOLIKO BI IZNOSILA NAGODBA ZA BIRAC ONOM PAPKU IZ LITVANIJE.... KADA SE TO OBRACUNA NA OSNOVU OVOG UZORA LITVANAC TREBA DA PLATI GOSPODINU TT (TRAPAVOM TEGELTIJI) NAJMANJE 500 MILIONA EVRA... DAKLE PRIBLIŽNU CIJENU PRIVATIZACIJE TELEKOMA....ETO LJUDI GDJE SU PARE ZA BUDŽET ZA POSTENE POLITIČARE.... PRVO IZBORI I ONDA ZVATI TUŽIOCE IZ NJEMAČKE... OSTALO SE ZNA... BITNO DA TT NIJE MINISTAR FINANSIJA, HA HA HA

ODGOVORITE
Name

milamila

06.08.2014 17:25

E to je drzava narode moj, napaceni i osiromaseni, mozes biti Rok Feler ako ostetis drzavni budzet placas duplo i jos zahvaljujes Bogu sto si dobro prosao, a domaci krimos u ovom slucaju njemacki bankar kaznu od 8 god zatvora a kod nas bi se to zavrsilo nagodbom sa tuziocem, sudijom, i nekim odozgo jer oni zaista misle da je ovo privatna drzava i da mogu sa nasim novcem sta hoce. Zaboga pa mi ne moramo jesti, nama bas nista ne treba ...Boze, ima li te, nemoj bar ti da zmiris nad ovim narodom, zaustavi nam bar poplave.

ODGOVORITE