Партизан о 'условним': Ваљда ФСС зна шта ради

У Партизану се чуде одлукама ФСС о такозваним "условним лиценцама". "Такви уступци могу да учине првенство нерегуларним", каже за МОНДО председник црно-белих Драган Ђурић. Караџић: "Морали смо да спасавамо лигу".

Фудбал 05.08.2014 | 16:15
Партизан о 'условним': Ваљда ФСС зна шта ради

Неколико дана пред почетак нове првенствене сезоне у Суперлиги и даље има много проблема и отворених питања, пре свега финансијске природе.

Јавност је, наравно, највише заинтересована за оно што се дешава са Црвеном звездом, која у најкраћем року треба да пронађе велики новац (према неким информацијама око 1,5 милион евра) како би подмирила дугове да би уопште могла да региструје нове играче, а има их осморицу.

Фудбалски савез Србије (ФСС) нашао је "Соломонско решење" у давању додатног рока од месец дана и Црвеној звезди и још једној групи клубова, која имају дуговања. Иако правилиа и прописи ФСС не познају термин "условна лиценца". Председник ФСС Томислав Караџић се правда да првенство не би могло ни да почне, односно да би само мали број клубова могао да отвори сезону.

"На неки начин, морали смо да спасавамо Лигу. Најлакше је било пресећи и до петка не издати лиценце свима који не испуњавају услове. Питам све: са колико бисмо онда клубова почели сезону? Одлуком о пролонгирању рока ми смо извршили нови притисак на клубове да реше дуговања. Да ли ће платити или ће направити нове репрограме, свеједно је. Морамо прво да исцрпимо све могућности", рекао је Караџић "Вечерњим новостима".

А шта о томе кажу клубови који су измирили обавезе?

Позвали смо председника Партизана Драгана Ђурића, који каже да би овакви и слични уступци које прави ФСС могли да учине првенство нерегуларним. Он, такође, истиче да Партизан не спада у групу клубова које је ФСС означио у саопштењу са седнице Одбора за хитна питања (реч је о 12 клубова).

"Клубовима, наравно, треба помоћи, али на неки други начин. Ово што се ради није добро и није у реду према онима који су платили. У ситуацији смо да првенство, већ на самом почетку, буде нерегуларно. Ваљда ФСС зна шта ради...", каже Ђурић за МОНДО.

На питање да ли је разговарао са неким из ФСС на ову тему, Ђурић је одговорио да није, већ да је ово његов лични став и додао да су представници Партизана у органима ФСС изнели став вицешампиона Србије на ову тему.

Упитан како се Партизан осећа у ситуацији када јесте измирио дугове, а други нису, Ђурић је одговорио:

"Лоше. Испаштају и људи који раде професионално у овом клубу, јер трпе њихове зараде јер смо морали да платимо оно што се од нас тражи. Ипак, Партизан не може да се пореди са осталим клубовима, јер је овде финансијска ситуација најбоља".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

весна

05.08.2014 15:40

па јел овај дјуриц јос на слободи

ОДГОВОРИТЕ