Partizan o 'uslovnim': Valjda FSS zna šta radi

U Partizanu se čude odlukama FSS o takozvanim "uslovnim licencama". "Takvi ustupci mogu da učine prvenstvo neregularnim", kaže za MONDO predsednik crno-belih Dragan Đurić. Karadžić: "Morali smo da spasavamo ligu".

Fudbal 05.08.2014 | 16:15
Partizan o 'uslovnim': Valjda FSS zna šta radi

Nekoliko dana pred početak nove prvenstvene sezone u Superligi i dalje ima mnogo problema i otvorenih pitanja, pre svega finansijske prirode.

Javnost je, naravno, najviše zainteresovana za ono što se dešava sa Crvenom zvezdom, koja u najkraćem roku treba da pronađe veliki novac (prema nekim informacijama oko 1,5 milion evra) kako bi podmirila dugove da bi uopšte mogla da registruje nove igrače, a ima ih osmoricu.

Fudbalski savez Srbije (FSS) našao je "Solomonsko rešenje" u davanju dodatnog roka od mesec dana i Crvenoj zvezdi i još jednoj grupi klubova, koja imaju dugovanja. Iako pravilia i propisi FSS ne poznaju termin "uslovna licenca". Predsednik FSS Tomislav Karadžić se pravda da prvenstvo ne bi moglo ni da počne, odnosno da bi samo mali broj klubova mogao da otvori sezonu.

"Na neki način, morali smo da spasavamo Ligu. Najlakše je bilo preseći i do petka ne izdati licence svima koji ne ispunjavaju uslove. Pitam sve: sa koliko bismo onda klubova počeli sezonu? Odlukom o prolongiranju roka mi smo izvršili novi pritisak na klubove da reše dugovanja. Da li će platiti ili će napraviti nove reprograme, svejedno je. Moramo prvo da iscrpimo sve mogućnosti", rekao je Karadžić "Večernjim novostima".

A šta o tome kažu klubovi koji su izmirili obaveze?

Pozvali smo predsednika Partizana Dragana Đurića, koji kaže da bi ovakvi i slični ustupci koje pravi FSS mogli da učine prvenstvo neregularnim. On, takođe, ističe da Partizan ne spada u grupu klubova koje je FSS označio u saopštenju sa sednice Odbora za hitna pitanja (reč je o 12 klubova).

"Klubovima, naravno, treba pomoći, ali na neki drugi način. Ovo što se radi nije dobro i nije u redu prema onima koji su platili. U situaciji smo da prvenstvo, već na samom početku, bude neregularno. Valjda FSS zna šta radi...", kaže Đurić za MONDO.

Na pitanje da li je razgovarao sa nekim iz FSS na ovu temu, Đurić je odgovorio da nije, već da je ovo njegov lični stav i dodao da su predstavnici Partizana u organima FSS izneli stav vicešampiona Srbije na ovu temu.

Upitan kako se Partizan oseća u situaciji kada jeste izmirio dugove, a drugi nisu, Đurić je odgovorio:

"Loše. Ispaštaju i ljudi koji rade profesionalno u ovom klubu, jer trpe njihove zarade jer smo morali da platimo ono što se od nas traži. Ipak, Partizan ne može da se poredi sa ostalim klubovima, jer je ovde finansijska situacija najbolja".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vesna

05.08.2014 15:40

pa jel ovaj djuric jos na slobodi

ODGOVORITE