Толе: Звезда добија лиценцу!

Председник Фудбалског савеза Србије најавио да ће клубови са највећим финансијским проблемима ипак почети сезону у предвиђеном року, издавањем "условне лиценце". Дато им је 30 дана да реше проблеме.

Фудбал 03.08.2014 | 21:45
Толе: Звезда добија лиценцу!

Као што је на сајту Заједнице Суперлиге недавно и наговештено, четири клуба са највећим дуговањима ипак ће почети сезону као и они који су на време измирили своје обавезе.
И председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић најавио је да ће Црвена звезда, ОФК Београд, Младост из Лучана и Напредак добити новоустановљену "условну лиценцу".

Шта значи термин "условна лиценца", који не постоји у Правилнику ФСС за издавање лиценце? То да ће клубови добити додатних 30 дана да исплате своје дугове.

"Црвена звезда, ОФК Београд, Младост из Лучана и Напредак добиће условну лиценцу на месец дана. Ако и после тих 30 дана не исплате своје доспеле обавезе и дуговања, биће кажњени", изјавио је Караџић за "Спортски журнал".

Одбор за хитна питања ФСС требало би да се састане у понедељак и да шест дана пред почетак такмичења званично дефинише ко ће моћи да игра од првог кола, а ко не. Под суспензијом регистрације играча налазе се Звезда, Војводина, Нови Пазар, Рад, ОФК Београд и Раднички 1923, пренео је исти лист у недељу.

Црвена звезда је превентивно, због могуће забране, у суботу одиграла генералну проверу за старт Суперлиге против БСК Борче без новајлија, само са играчима који су били лиценцирани као њени играчи и прошле такмичарске године.

Шампион Србије није измирио обавезе према Спартаку, Слободи и Раду, коме дугује између 660.000 евра (према информацијама Журнала) и 800.000, па је јасно да је репрогам дуга једини начин на који би тренутно могла да реши проблем.

Укупни неизмирени дуг црвено-белих према домаћим играчима, тренерима и клубовима износи милион и по евра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Катић

04.08.2014 07:31

Овај бандит ће све уступке дати само да би остао на мјесту гдје је дојадио и Богу и народу!

ОДГОВОРИТЕ