Tole: Zvezda dobija licencu!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije najavio da će klubovi sa najvećim finansijskim problemima ipak početi sezonu u predviđenom roku, izdavanjem "uslovne licence". Dato im je 30 dana da reše probleme.

Fudbal 03.08.2014 | 21:45
Tole: Zvezda dobija licencu!

Kao što je na sajtu Zajednice Superlige nedavno i nagovešteno, četiri kluba sa najvećim dugovanjima ipak će početi sezonu kao i oni koji su na vreme izmirili svoje obaveze.
I predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je da će Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiti novoustanovljenu "uslovnu licencu".

Šta znači termin "uslovna licenca", koji ne postoji u Pravilniku FSS za izdavanje licence? To da će klubovi dobiti dodatnih 30 dana da isplate svoje dugove.

"Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiće uslovnu licencu na mesec dana. Ako i posle tih 30 dana ne isplate svoje dospele obaveze i dugovanja, biće kažnjeni", izjavio je Karadžić za "Sportski žurnal".

Odbor za hitna pitanja FSS trebalo bi da se sastane u ponedeljak i da šest dana pred početak takmičenja zvanično definiše ko će moći da igra od prvog kola, a ko ne. Pod suspenzijom registracije igrača nalaze se Zvezda, Vojvodina, Novi Pazar, Rad, OFK Beograd i Radnički 1923, preneo je isti list u nedelju.

Crvena zvezda je preventivno, zbog moguće zabrane, u subotu odigrala generalnu proveru za start Superlige protiv BSK Borče bez novajlija, samo sa igračima koji su bili licencirani kao njeni igrači i prošle takmičarske godine.

Šampion Srbije nije izmirio obaveze prema Spartaku, Slobodi i Radu, kome duguje između 660.000 evra (prema informacijama Žurnala) i 800.000, pa je jasno da je reprogam duga jedini način na koji bi trenutno mogla da reši problem.

Ukupni neizmireni dug crveno-belih prema domaćim igračima, trenerima i klubovima iznosi milion i po evra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Katić

04.08.2014 07:31

Ovaj bandit će sve ustupke dati samo da bi ostao na mjestu gdje je dojadio i Bogu i narodu!

ODGOVORITE