Кренули Руси, ЦСКА и Зенит сигурни

Фудбалери ЦСКА из Москве успешно су започели одбрану титуле, пошто су на отварању руске Премијер лиге после преокрета савладали Торпедо – 4:1 (2:1).

Фудбал 03.08.2014 | 12:00
Кренули Руси, ЦСКА и Зенит сигурни

Гости су успели да поведу, када је Фомин већ у петом минуте казнио грешку 'Армејаца', али су домаћи од тог тренутка преузели контролу и заслужено тријумфовали.

Кључан део меча десио се у 35. минуту, Риков је скривио пенал и зарадио директан црвени. Думбија је био прецизан са тачке, да би Панченко у финишу првог дела игре потпуно окренуо резултат у корист ЦСКА.

Наставили су домаћи у истом ритму и у наставку, а бројчано слабији Торпедо није имао превише шанси да избегне пораз. Све је било готово после само четири минута игре у наставку, када је Ајдов постигао аутогол, да би тачку на меч ставио резервиста Витињо сјајним голом са дистанце.

Српски интернационалац Зоран Тошић провео је на терену 85. минута, пре него што га је заменио Ефремов.

У првом мечу дана Мордовија је славила на гостовању Уралу, док је Зенит био убедљив на гостовању Арсеналу, где је славио са 4:0.

Екипа Андреа Виласа-Боаша стигла је до вођства већ у деветом минуте преко Доменика Кришита, Рондон је десетак минута касније дуплирао предност, да би Хулк и италијански дефанзивац потврдили сигуран тријумф свог тима.

Јунак победе свакако је био Кришито, али је потез меча ипак припао Бразилцу Хулку – који је у свом стилу, сјајним ударцем у 38. минуту закуцао лопту у гол са двадесетак метара.

Премијер лига, 1. коло:

субота
Урал – Мордовија 2:3
Арсенал – Зенит 0:4
ЦСКА – Торпедо 4:1

петак:
Рубин – Спартак 0:4

недеља:
14:30 Динамо – Ростов
17:30 Кубањ – Уфа
19:30 Локомотива – Краснодар

понедељак:
18:00 Терек – Амкар

Коментари / 0

Оставите коментар