Krenuli Rusi, CSKA i Zenit sigurni

Fudbaleri CSKA iz Moskve uspešno su započeli odbranu titule, pošto su na otvaranju ruske Premijer lige posle preokreta savladali Torpedo – 4:1 (2:1).

Fudbal 03.08.2014 | 12:00
Krenuli Rusi, CSKA i Zenit sigurni

Gosti su uspeli da povedu, kada je Fomin već u petom minute kaznio grešku 'Armejaca', ali su domaći od tog trenutka preuzeli kontrolu i zasluženo trijumfovali.

Ključan deo meča desio se u 35. minutu, Rikov je skrivio penal i zaradio direktan crveni. Dumbija je bio precizan sa tačke, da bi Pančenko u finišu prvog dela igre potpuno okrenuo rezultat u korist CSKA.

Nastavili su domaći u istom ritmu i u nastavku, a brojčano slabiji Torpedo nije imao previše šansi da izbegne poraz. Sve je bilo gotovo posle samo četiri minuta igre u nastavku, kada je Ajdov postigao autogol, da bi tačku na meč stavio rezervista Vitinjo sjajnim golom sa distance.

Srpski internacionalac Zoran Tošić proveo je na terenu 85. minuta, pre nego što ga je zamenio Efremov.

U prvom meču dana Mordovija je slavila na gostovanju Uralu, dok je Zenit bio ubedljiv na gostovanju Arsenalu, gde je slavio sa 4:0.

Ekipa Andrea Vilasa-Boaša stigla je do vođstva već u devetom minute preko Domenika Krišita, Rondon je desetak minuta kasnije duplirao prednost, da bi Hulk i italijanski defanzivac potvrdili siguran trijumf svog tima.

Junak pobede svakako je bio Krišito, ali je potez meča ipak pripao Brazilcu Hulku – koji je u svom stilu, sjajnim udarcem u 38. minutu zakucao loptu u gol sa dvadesetak metara.

Premijer liga, 1. kolo:

subota
Ural – Mordovija 2:3
Arsenal – Zenit 0:4
CSKA – Torpedo 4:1

petak:
Rubin – Spartak 0:4

nedelja:
14:30 Dinamo – Rostov
17:30 Kubanj – Ufa
19:30 Lokomotiva – Krasnodar

ponedeljak:
18:00 Terek – Amkar

Komentari / 0

Ostavite komentar