Војска Косова пријетња Србији и региону

Министар одбране Србије Братислав Гашић оцијенио је да би такозавана војска самопроглашеног Косова била велика пријетња стабилности Србије и региона, због чега се држава залаже да о миру у јужној покрајини, као и безбједности мањинског становништва, брину међународне снаге.

Регион 27.07.2014 | 10:07
Војска Косова пријетња Србији и региону

Гашић је рекао да држава не размишља о повратку обавезног служења војног рока, иако је велико интересовање младих за добровољно служење Војске Србије.

На питање да ли због кризе у Украјини има појачаних притисака на Србију да се више окрене према НАТО, Гашић је за новосадски "Дневник" истакао да нема разлога за притиске, јер се сарадња Србије и тог савеза одвија у оквиру програма Партнерство за мир.

"Интензивно користимо могућности које проистичу из програма за јачање одбрамбених способности и допринос миру у свету. Обострана је жеља да се сарадња НАТО и Србије у том оквиру и даље успешно развија", констатовао је Гашић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Истина

27.07.2014 08:42

С обзиром на то да су Тадић, а после њега и Шутановац уништили Војску Србије и укинули служење војног рока, за Србију су и ловачка удружења сусједних земаља озбиљна пријетња... Што прије увести обавезно служење војног рока у Војсци Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папаја оо7

27.07.2014 08:42

Једино Срби се неце опасуљити никад, па види цијели свијет да се наорузавају, бандити, сепаратисти, нарко картел, и цекају само сигнал и тренутак да понове опет недавне злоцине, засто СФОР не реагује и не разоруза те бандите и паравојне формације у БиХ?! Сви су се морали ставити под једну капу - специјална полиција и војска одмах под контролу, број и врсте наорузања, тако је и данас у РС која нема своју војску осим полиције те је оправдан страх од поновних екцеса, поготово ако имате јос и покрет вехабизма, гдје су ти људи по контролом политике која их је створила, и гдје исто тако раде активности по свом програму, нелегитимни, наравно, а са друге стране тај број људи је веома мало осудјиван или осудјен због анти уставног деловања и испољавања, то су показали својим примјерима напад на полицијску станицу Бугојно то је дрзава институција, напад на америцку амбасаду, угрозена медјународна кредибилност, и односи. Са треце стране велики број регрутованих људи који се одводе у Арабију и друге земље да ратују поводом Дзихада. Да све то буде слаг на торту свој примјер вехабизма показао је и сам границни полицајац у Градисци Вехаб Мирнес, које су назалост вецина дозивјеле као хероја, за свој цин и ако се ради о крсењу пословника тј кодекса понасања у полицијском органу. И преступ у смислу дрзавне тајне јер цовјек којег је пустио у слузбене просторије да врси вјерски обред је најтразенија лицност у региону од страних обавјестених слузби јер зиви у Бецу, односно на релацији Бец – Бугојно'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

27.07.2014 10:17

Папаја оо7 - Ти си изгледа бас добро информисан. Ајде ми онда реци ко је заправо истинска пријетња за мир... било гдје у свијету, не само у Босни? Па људи моји, данас је пријетња изгледа свако сваком... Без везе је прицати, сви имамо орузје и сви устајемо против других, само политицари када надју разлог за то.. Сви постени а сви радили сваста.. Бљак...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

27.07.2023 11:39

Судеx питање за тебе Да ли мислиш ,да је пореба или реално да људи који су присталице радикалног ислама буду дио полицијских агенција или система безбједности ?Дали уз њих се осјећаш сигурно ако је познато да они не стеде и не жале свој живот за рад идеологије ?!

Name

Боги

28.07.2014 17:58

Како бесе оно,"Србија нема висе непријатеља".

ОДГОВОРИТЕ