Луис Суарес и званично Барсин!

Уругвајац Луис Суарес је званично нови фудбалер Барселоне са којом је потписао петогодишњи уговор.

Фудбал 11.07.2014 | 16:47
Луис Суарес и званично Барсин!

Шпанска Марка преноси да ће нападач следеће недеље бити представљен након медицинских прегледа.

Трансфер најбољег стрелца Премијер лиге и уз Кристијана Роналда Европе из прошле сезоне (31 гол) вредан је 70 милиона фунти (88 милиона евра). Лионел Меси, Нејмар, Луис Суарес, то нас чека у следећој сезони у режији Барселоне.

Суарес је суспендован на четири месеца из фудбала због уједања Ђорђа Кјелинија на Светском првенству, па ће за Каталонце моћи да дебитује тек у октобру.

"Тешка срца напуштам Ливерпул због новог живота и нових изазова у Шпанији. Моја породица и ја заљубили смо се у клуб и град Ливерпул. Али, највише од свега, заљубио сам се у невероватне навијаче. Увек сте ме подржавали и то моја породица и ја никада нећемо заборавити, увек ћемо бити навијачи Ливерпула", рекао је Суарес са сајт Ливерпула.

"Надам се да сви схватате зашто сам донео овакву одлуку. Ливерпул је урадио све што је могао да ме задржи, али играти и живети у Шпанији, где живи породица моје супруге, је мој дугогодишњи сан и амбиција. Верујем да је сада право време за то. Тренеру Брендану Роџерсу и екипи желим све најбоље. Клуб је у добрим рукама и сигуран сам да ће поново имати успешну сезону", додао је Уугвајац.

Суарес има 27 година, каријеру је почео у уругвајском Насионалу, у Европу је стигао 2006. у Гронинген, да би већ следеће сезоне заиграо за Ајакс. Постигавши 111 голова на 159 утакмица постао је један од најтраженијих нападача у Европи, а то га је 2010. довело у Ливерпул за 23 милиона фунти.

Наставио је да бриљира и на Енфилду, дао је 82 гола на 133 утакмице и био најзаслужнији што су "редси" одиграли најбољу сезону у последњих четвртвека, али су ипак остали без титуле у Премијер лиги.

"Суарес је 15. Уругвајац који ће играти за Барселону и он није само добар стрелац већ има снажан такмичарски дух. Он је пети играч који је стигао у Барселону наградјен Златном лоптом за најбољег европског нападача", наводи се у саопштењу Барселоне.

Међутим, сви голови, дриблинзи и маестрални потези Уругвајца су гурнити у други план због његовог систематског уједања играча.

Прво је у Холандији ујео Отмана Бакала из ПСВ-а, потом је претпрошле сезоне ујео Бранислава Ивановића из Челсија, да би врхунац достигао на Мундијалу у Бразилу заривши горњу вилицу у раме Ђорђа Кјелинија из Италије.

У међувремену је био виновник и расистичког скандала јер је на расној основи увредио Патриса Евру из Манчестер Јунајтеда.

Коментари / 0

Оставите коментар