Luis Suares i zvanično Barsin!

Urugvajac Luis Suares je zvanično novi fudbaler Barselone sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Fudbal 11.07.2014 | 16:47
Luis Suares i zvanično Barsin!

Španska Marka prenosi da će napadač sledeće nedelje biti predstavljen nakon medicinskih pregleda.

Transfer najboljeg strelca Premijer lige i uz Kristijana Ronalda Evrope iz prošle sezone (31 gol) vredan je 70 miliona funti (88 miliona evra). Lionel Mesi, Nejmar, Luis Suares, to nas čeka u sledećoj sezoni u režiji Barselone.

Suares je suspendovan na četiri meseca iz fudbala zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu, pa će za Katalonce moći da debituje tek u oktobru.

"Teška srca napuštam Liverpul zbog novog života i novih izazova u Španiji. Moja porodica i ja zaljubili smo se u klub i grad Liverpul. Ali, najviše od svega, zaljubio sam se u neverovatne navijače. Uvek ste me podržavali i to moja porodica i ja nikada nećemo zaboraviti, uvek ćemo biti navijači Liverpula", rekao je Suares sa sajt Liverpula.

"Nadam se da svi shvatate zašto sam doneo ovakvu odluku. Liverpul je uradio sve što je mogao da me zadrži, ali igrati i živeti u Španiji, gde živi porodica moje supruge, je moj dugogodišnji san i ambicija. Verujem da je sada pravo vreme za to. Treneru Brendanu Rodžersu i ekipi želim sve najbolje. Klub je u dobrim rukama i siguran sam da će ponovo imati uspešnu sezonu", dodao je Uugvajac.

Suares ima 27 godina, karijeru je počeo u urugvajskom Nasionalu, u Evropu je stigao 2006. u Groningen, da bi već sledeće sezone zaigrao za Ajaks. Postigavši 111 golova na 159 utakmica postao je jedan od najtraženijih napadača u Evropi, a to ga je 2010. dovelo u Liverpul za 23 miliona funti.

Nastavio je da briljira i na Enfildu, dao je 82 gola na 133 utakmice i bio najzaslužniji što su "redsi" odigrali najbolju sezonu u poslednjih četvrtveka, ali su ipak ostali bez titule u Premijer ligi.

"Suares je 15. Urugvajac koji će igrati za Barselonu i on nije samo dobar strelac već ima snažan takmičarski duh. On je peti igrač koji je stigao u Barselonu nagradjen Zlatnom loptom za najboljeg evropskog napadača", navodi se u saopštenju Barselone.

Međutim, svi golovi, driblinzi i maestralni potezi Urugvajca su gurniti u drugi plan zbog njegovog sistematskog ujedanja igrača.

Prvo je u Holandiji ujeo Otmana Bakala iz PSV-a, potom je pretprošle sezone ujeo Branislava Ivanovića iz Čelsija, da bi vrhunac dostigao na Mundijalu u Brazilu zarivši gornju vilicu u rame Đorđa Kjelinija iz Italije.

U međuvremenu je bio vinovnik i rasističkog skandala jer je na rasnoj osnovi uvredio Patrisa Evru iz Mančester Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar