Партизан представио Бранка Илића

„Звонимир Вукић ми је помогао да дођем“, истиче први новајлија Партизана овог лета који ће, ако Израелци буду ажурни, дебитовати већ у уторак против ХБ Торсхавна.

Фудбал 10.07.2014 | 18:24
Партизан представио Бранка Илића

Бранко Илич је стигао у Хумску! Баш како је и најављено, словеначки репрезентативац је после лекарских прегледа потписао двогодишњи уговор са Партизаном и у експресном року промовисан је у прво појачање црно-белих овог лета.

Њега је јавности представио тренер Марко Николић на чије је инсистирање доскорашњи штопер Хапоела из Тел Авива задужио дрес број 30.
„Дошао је дан да озваничимо сарадњу са првим играчем у прелазном року – Бранком Илићем. Веома сам задовољан, контакт је трајао седам до десет дана, од почетка је код њега постојала јака жеља да дође у Хумску. Очекујем да фудбалер његових карактеристика и искуства оправда поверење које је клуб направио да би дошло до ове сарадње. Желим му добродошлицу у Партизан и понављам – не сумњам да ће оправдати наше поверење“, рекао је Николић.

И наговестио да би Илич могао да дебитује у другом колу квалификација за Лигу шампиона.
„Ако људи из Израела буду експедитивни, могуће је да дебитује већ у уторак... Обзиром на конституцију, генетику, искуство, да долази из пуне сезоне, да је последњу утакмицу одиграо 29. маја за Словенију против Аргентине – верујем да ће бити спреман...“, најавио је Николић.

Бранко Илич је открио да су реализацији посла пресудили емотивни детаљи.
„Партизановац сам одмалена, моја жеља је увек постојала. Пресрећан сам што сам потписао, одвалио сам камен са срца. Имали смо проблеме око договора са Израелцима, али то је сада иза нас. Циљ ми је да се што пре прикључим тиму и почнем да тренирам“.

Судећи према његовим речима поседује доста информација о приликама на црно-белој страни Топчидерског брда.
„Ко не зна Сашу Илића, тај не навија за Партизан. Данка Лазовића сам упознао у Русији, знам и Дринчића, остале ћу упознати сутра. Да ли ме је Заховић саветовао? О томе не знам ништа, могуће да су га звали из клуба за неке информације. Ја нисам... Увек сам пратио дешавања у Партизану, последње две године мало мање... Причао сам са добрим пријатељем – Звонимиром Вукићем, он ми је помогао да дођем“

За њега су, осим Партизана, били заинтересовани још грчки Панатинаикос и загребачки Динамо.
„Неке информације су постојале, али сада то и није тако битно. Сада сам играч Партизана, шта је било заборавимо што пре.. Партизан сваке године игра Европу и има армију навијача иза себе... Отац ми је велики партизановац... Хвала људима из Хумске 1 што су ме довели, највише тренеру...“, додао је Бранко Илич и подсетио да је током каријере играо на свим позицијама у одбран, па осим штопера може да се снађе и на месту бека.

Коментари / 0

Оставите коментар