Partizan predstavio Branka Ilića

„Zvonimir Vukić mi je pomogao da dođem“, ističe prvi novajlija Partizana ovog leta koji će, ako Izraelci budu ažurni, debitovati već u utorak protiv HB Torshavna.

Fudbal 10.07.2014 | 18:24
Partizan predstavio Branka Ilića

Branko Ilič je stigao u Humsku! Baš kako je i najavljeno, slovenački reprezentativac je posle lekarskih pregleda potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom i u ekspresnom roku promovisan je u prvo pojačanje crno-belih ovog leta.

Njega je javnosti predstavio trener Marko Nikolić na čije je insistiranje doskorašnji štoper Hapoela iz Tel Aviva zadužio dres broj 30.
„Došao je dan da ozvaničimo saradnju sa prvim igračem u prelaznom roku – Brankom Ilićem. Veoma sam zadovoljan, kontakt je trajao sedam do deset dana, od početka je kod njega postojala jaka želja da dođe u Humsku. Očekujem da fudbaler njegovih karakteristika i iskustva opravda poverenje koje je klub napravio da bi došlo do ove saradnje. Želim mu dobrodošlicu u Partizan i ponavljam – ne sumnjam da će opravdati naše poverenje“, rekao je Nikolić.

I nagovestio da bi Ilič mogao da debituje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
„Ako ljudi iz Izraela budu ekspeditivni, moguće je da debituje već u utorak... Obzirom na konstituciju, genetiku, iskustvo, da dolazi iz pune sezone, da je poslednju utakmicu odigrao 29. maja za Sloveniju protiv Argentine – verujem da će biti spreman...“, najavio je Nikolić.

Branko Ilič je otkrio da su realizaciji posla presudili emotivni detalji.
„Partizanovac sam odmalena, moja želja je uvek postojala. Presrećan sam što sam potpisao, odvalio sam kamen sa srca. Imali smo probleme oko dogovora sa Izraelcima, ali to je sada iza nas. Cilj mi je da se što pre priključim timu i počnem da treniram“.

Sudeći prema njegovim rečima poseduje dosta informacija o prilikama na crno-beloj strani Topčiderskog brda.
„Ko ne zna Sašu Ilića, taj ne navija za Partizan. Danka Lazovića sam upoznao u Rusiji, znam i Drinčića, ostale ću upoznati sutra. Da li me je Zahović savetovao? O tome ne znam ništa, moguće da su ga zvali iz kluba za neke informacije. Ja nisam... Uvek sam pratio dešavanja u Partizanu, poslednje dve godine malo manje... Pričao sam sa dobrim prijateljem – Zvonimirom Vukićem, on mi je pomogao da dođem“

Za njega su, osim Partizana, bili zainteresovani još grčki Panatinaikos i zagrebački Dinamo.
„Neke informacije su postojale, ali sada to i nije tako bitno. Sada sam igrač Partizana, šta je bilo zaboravimo što pre.. Partizan svake godine igra Evropu i ima armiju navijača iza sebe... Otac mi je veliki partizanovac... Hvala ljudima iz Humske 1 što su me doveli, najviše treneru...“, dodao je Branko Ilič i podsetio da je tokom karijere igrao na svim pozicijama u odbran, pa osim štopera može da se snađe i na mestu beka.

Komentari / 0

Ostavite komentar