Хрватска биљежи пораст продаје аутомобила

Током првих шест мјесеци ове године у Хрватској су регистрована 21.133 нова аутомобила, што је 5.749 возила или 37,3 одсто више него истом периоду, показују подаци агенције Промоција плус.

Регион 06.07.2014 | 10:43
Хрватска биљежи пораст продаје аутомобила

По тим је подацима, само у јуну регистровано је 4.269 нових аутомобила, што је 1.079 аутомобила или 33,8 одсто више него у јуну прошле године.

На мјесечном нивоу, у односу на мај ове године, у јуну је забиљежен пад продаје и то за 12,3 одсто, односно продан је 601 аутомобил мање.

Подаци за првих шест мјесеци ове године показују да је почетком године, у јануару и фебруару регистровано нешто више од двије хиљаде аутомобила мјесечно, у марту је продаја премашила три хиљаде, да би се од априла биљежила продаја више од четири хиљаде аутомобила мјесечно, а највише их је продано у мају, 4.870.

Уз напомену да на уму треба имати и ниску прошлогодишњу базу, познаватељи аутомобилског тржишта раст продаје на годишњем нивоу, посебно у другом тромјесечју, највише приписују утицају набаве нових возила за Владу и министарства те попуњавањем рент-а-цар флоте.

Извор: ХИНА

Коментари / 0

Оставите коментар