Hrvatska bilježi porast prodaje automobila

Tokom prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj su registrovana 21.133 nova automobila, što je 5.749 vozila ili 37,3 odsto više nego istom periodu, pokazuju podaci agencije Promocija plus.

Region 06.07.2014 | 10:43
Hrvatska bilježi porast prodaje automobila

Po tim je podacima, samo u junu registrovano je 4.269 novih automobila, što je 1.079 automobila ili 33,8 odsto više nego u junu prošle godine.

Na mjesečnom nivou, u odnosu na maj ove godine, u junu je zabilježen pad prodaje i to za 12,3 odsto, odnosno prodan je 601 automobil manje.

Podaci za prvih šest mjeseci ove godine pokazuju da je početkom godine, u januaru i februaru registrovano nešto više od dvije hiljade automobila mjesečno, u martu je prodaja premašila tri hiljade, da bi se od aprila bilježila prodaja više od četiri hiljade automobila mjesečno, a najviše ih je prodano u maju, 4.870.

Uz napomenu da na umu treba imati i nisku prošlogodišnju bazu, poznavatelji automobilskog tržišta rast prodaje na godišnjem nivou, posebno u drugom tromjesečju, najviše pripisuju uticaju nabave novih vozila za Vladu i ministarstva te popunjavanjem rent-a-car flote.

Izvor: HINA

Komentari / 0

Ostavite komentar