СП: Панцери на Триколоре

Светско првентсво у Бразилу полако улази у саму завршницу, а после три дана паузе на програму су први мечеви четвртине финала.

Фудбал 04.07.2014 | 11:24
СП: Панцери на Триколоре

Програм отвара дуел у Рио де Жанеиру од 18 часова, где нас очекује дерби Европе између Француске и Немачке.

Четири сата касније, на стадиону Кастелао у Форталези, игра се велики дерби Јужне Америке. Домаћин Бразил ће покушати да настави потеру за шестом титулом првака света против сјајне Колумбије, предвођене Хамесом Родригесом.

У суботу су на програму два преостала дуела четврине финала.

У дневном термину састају се Аргентина и Белгија, док ову рунду такмичења затвара сусрет између Холандије и Костарике.

Први дуел дана донече нам 26. међусобни дуел између 'Галских петлова' и 'Панцера. Французи имају три тријумфа више (11), шест сусрета завршено је без победника, док је гол разлика на страни Немаца (42:41).

Међутим, селектор 'Триколора' Дидије Дешан уопште не придодаје значаја статистици.

"Нема никакве сврхе да причам играчима о тим мечевима, нису били рођени тада и то не треба ни да их занима. МИ имамо самопоузадања да се супротставимо Немцима, али не смемо дозволити да се то претвори у ароганцију. Играчи имају право да сањају , али ја сам реалан – сањати се сме, али у петак играмо са Немцима", јасан је Дешан.

Играчи двеју селекција се одлично познају, а голман репрезентације Француске Иго Лорис похвалио је Мануела Нојера, свог колегу на голу селекције Немачке.

Нападач 'Триколора' Карим Бензема открио је ритуал кроз који пролази пред сваки дуел.

"Сваки пут, десетак минута пре почетка утакмице, ставим слушалице и слушам суре. То је Алахов говор, племенити Куран. Увег га слушам пред излазак на терен јер ми доноси душевни мир", рекао је Бензема.

И селектор Немаца Јоаким Лев гаји велико поштовање према противнику, свестан јачине ривала, ког је његова селекција победила само једном у претходних седам дуела (пет пораза). Ипак, није све тако црно, када је у питању традиција, за Немце.

'Панцери' имају бољи скор тамо где је то најбитнији – на завршницама Мундијала. Два пута су били бољи у полуфиналима (1982, 1990), док су Французи славили давне 1958.

"Опаметила нас је утакмица против Алжира. Дешава се да одиграте такав меч, не можете увек да играте фантастично. али дефинитивно морамо много боље ако желимо даље", рекао је Лев и поново одговорио новинарима на критике везане за Филипа Лама, који игра у везном реду а не на беку. "Тако сам одлучио, то је само моја одлука и тако ће остати до краја", категоричан је Немац.

Да Немачка мора да се поправи сматра и легендарни Андреас Бреме, док је Франц Бекенбауер упозорио Мануела Нојера да не сме да напушта шеснаестерац током меча са Француском.

Крилни нападач Анрде Ширле истакао је да његова репрезентација, и поред проблема са вирусом, може да освоји титулу шампиона света упркос великој дози притиска на тим.

Коментари / 0

Оставите коментар