Рукомет: Фленсбург шампион Европе!

Рукометаши немачког Фленсбурга, који тренира Љубомир Вранеш, постали су шампиони Европе, први пут у клупској историји.

Остали спортови 02.06.2014 | 10:24
Рукомет: Фленсбург шампион Европе!

Фленсбург је у великом немачком финалу пред 20.000 навијача у Келну савладао актуелног шампиона Немачке Кил са 30:28 (14:16). Пет голова за поражени тим постигао је наш репрезентативац Марко Вујин.

Шампиони са Фленсбургом постали су Драшко Ненадић и Богдан Радивојевић. Фленсбург је као и у полуфиналу направио велики подвиг надокнадивши чак шест голова заостатка из првог полувремена.

Фленсбург су до највећег успеха у историји клуба предводили Данци Андерс Егерт Магнусен и Ласе Сван са по седам голова, а њихов земљак Томас Могенсен је четири пута тресао мрежу и имао чак девет асистенција.

Ипак, МВП финала био је шведски голман Матијас Андерсон који је одбранио 20 шутева бившег клуба.

С друге стране, у тиму Кила је као и у полифиналу најбољи био Исланђанин Арон Палмарсон са 6 голова, док су уз Вујина по пет постигли Никлас Екберг и Гудјор Валур Сигурдсон, а само три дао је Чех Филип Јиха.

Другу годину у низу аутсајдар је освојио Европу. Прошле сезоне то је био Хамбург, а ове Фленсбург, који је продужио низ титула ЛШ за Немачку на три.

У борби за треће место Барселона је надиграла Веспрем 26:25, а седам голова за Мађаре постигао је наш Момир Илић. Шпанце је носио Сергеј Рутенка са 11 погодака, од чега чак седам из седмераца.

Коментари / 0

Оставите коментар