Rukomet: Flensburg šampion Evrope!

Rukometaši nemačkog Flensburga, koji trenira Ljubomir Vraneš, postali su šampioni Evrope, prvi put u klupskoj istoriji.

Ostali sportovi 02.06.2014 | 10:24
Rukomet: Flensburg šampion Evrope!

Flensburg je u velikom nemačkom finalu pred 20.000 navijača u Kelnu savladao aktuelnog šampiona Nemačke Kil sa 30:28 (14:16). Pet golova za poraženi tim postigao je naš reprezentativac Marko Vujin.

Šampioni sa Flensburgom postali su Draško Nenadić i Bogdan Radivojević. Flensburg je kao i u polufinalu napravio veliki podvig nadoknadivši čak šest golova zaostatka iz prvog poluvremena.

Flensburg su do najvećeg uspeha u istoriji kluba predvodili Danci Anders Egert Magnusen i Lase Svan sa po sedam golova, a njihov zemljak Tomas Mogensen je četiri puta tresao mrežu i imao čak devet asistencija.

Ipak, MVP finala bio je švedski golman Matijas Anderson koji je odbranio 20 šuteva bivšeg kluba.

S druge strane, u timu Kila je kao i u polifinalu najbolji bio Islanđanin Aron Palmarson sa 6 golova, dok su uz Vujina po pet postigli Niklas Ekberg i Gudjor Valur Sigurdson, a samo tri dao je Čeh Filip Jiha.

Drugu godinu u nizu autsajdar je osvojio Evropu. Prošle sezone to je bio Hamburg, a ove Flensburg, koji je produžio niz titula LŠ za Nemačku na tri.

U borbi za treće mesto Barselona je nadigrala Vesprem 26:25, a sedam golova za Mađare postigao je naš Momir Ilić. Špance je nosio Sergej Rutenka sa 11 pogodaka, od čega čak sedam iz sedmeraca.

Komentari / 0

Ostavite komentar