Шарић саслушан у истрази о прању новца

Оптужени за кријумчарење 5,7 тона кокаина и прање новца у Србији, Дарко Шарић саслушан је данас у истрази Специјалног суда у Београду због сумње да је 2009. године закључио фиктивни уговор о позајмици с
одбјеглим Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, како би у легалне токове убацио скоро два милиона евра.

Србија 08.05.2014 | 17:58
Шарић саслушан у истрази о прању новца

Шарића је саслушао истражни судија у присуству адвоката и замјеника тужиоца, пошто се ова истрага води по одредбама старог Закона о казненом поступку, јер је покренута прије ступања на снагу новог законика, рекла је Тањугу портпарол суда Душица Ристић.

 Шарићу се како је навела, на терет ставља казнено дјело прање новца, додала је Ристић.

 Према закону, истрага је тајна и детаљи са саслушања не могу се објављивати.

 Уговор о којем је ријеч, склопљен је у августу 2009. године, прије  акције "Балкански ратник", која је почела 15. октобра, након које је расписана потјерница за Шарићем.

 Према том уговору, Шарић је 1.860.000 евра посудио од Радуловића, а враћање је гарантовано Шарићевом вилом на Татарском брду у Новом Саду.

 Сумња се, међутим, да је ријеч о прању новца и да никакве позајмице није било.

 Истрагом је обухваћен и Радуловић, али он је у бијегу и за њим је расписана међународна потјерница.

Радуловић и Шарић се већ налазе на оптужницама тужилаштва за организовани криминал, које се тичу прања новца као и кријумчарења  кокаина из Латинске Америке у земље западне Еуропе.

 Против Дарка Шарића до сада је подигнуто укупно седам оптужница због сумње да је опрао 22 милиона евра. Такође, против њега се води и  поступак због шверца више од 5,7 тона кокаина.

Коментари / 0

Оставите коментар