У Србију стиже робот који игра кошарку!

Од 12. до 16. маја на Београдском сајму биће одржан 58. Међународни сајам технике и техничких достигнућа на коме ће се представити више од 100 техничко-технолошких новитета и иновација.

Информационе технологије 02.05.2014 | 14:18
У Србију стиже робот који игра кошарку!

Како је саопштио Београдски сајам, на овој највећој сајамској манифестацији у региону у периоду од маја до октобра, биће представљено чак педесетак премијера. Додаје се да ће се на Сајму технке окупити више од 500 домаћих и страних, директних и индиректних излагача, као и других учесника из двадесетак земаља.

На сајму ће бити представљени техничко-технолошки домети из готово свих привредних грана које се сматрају стратешкима за данашњи економско-технолошки тренутак и најављену реиндустријализацију.

У саопштењу се наглашава да се ради о аутоматици и процесној техници, електроенергетици, електроници, телекомуникацијама, климатизацији, грејању и хлађењу, логистици, материјалима, саобраћају, као и опреми за професионалне и научне сврхе и иновацијама.

Истиче се да ће Институт Михајло Пупин представити могућности свог покретног роботизованог соларног електро-генератора, биће демонстриран робот за чишћење вентилација, а биће и робот за заваривање, као и други индустријски роботи и један који игра кошарку "1 на 1" против човека.

Најављен је и разноврстан пратећи и стручни програм, током свих пет дана трајања ове манифестације.
Слоган овогодишњег 58. сајма технике је "Корак у будућност", а промотер је млади стручњак за роботику и члан тима ЕТФ Роботикс, Коста Јовановић.

Коментари / 0

Оставите коментар