U Srbiju stiže robot koji igra košarku!

Od 12. do 16. maja na Beogradskom sajmu biće održan 58. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome će se predstaviti više od 100 tehničko-tehnoloških noviteta i inovacija.

Informacione tehnologije 02.05.2014 | 14:18
U Srbiju stiže robot koji igra košarku!

Kako je saopštio Beogradski sajam, na ovoj najvećoj sajamskoj manifestaciji u regionu u periodu od maja do oktobra, biće predstavljeno čak pedesetak premijera. Dodaje se da će se na Sajmu tehnke okupiti više od 500 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača, kao i drugih učesnika iz dvadesetak zemalja.

Na sajmu će biti predstavljeni tehničko-tehnološki dometi iz gotovo svih privrednih grana koje se smatraju strateškima za današnji ekonomsko-tehnološki trenutak i najavljenu reindustrijalizaciju.

U saopštenju se naglašava da se radi o automatici i procesnoj tehnici, elektroenergetici, elektronici, telekomunikacijama, klimatizaciji, grejanju i hlađenju, logistici, materijalima, saobraćaju, kao i opremi za profesionalne i naučne svrhe i inovacijama.

Ističe se da će Institut Mihajlo Pupin predstaviti mogućnosti svog pokretnog robotizovanog solarnog elektro-generatora, biće demonstriran robot za čišćenje ventilacija, a biće i robot za zavarivanje, kao i drugi industrijski roboti i jedan koji igra košarku "1 na 1" protiv čoveka.

Najavljen je i raznovrstan prateći i stručni program, tokom svih pet dana trajanja ove manifestacije.
Slogan ovogodišnjeg 58. sajma tehnike je "Korak u budućnost", a promoter je mladi stručnjak za robotiku i član tima ETF Robotiks, Kosta Jovanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar