Митровић донео победу Андерлехту

Фудбалери Андерлехта савладали су после преокрета у великом дербију шампиона Белгије Стандард из Лијежа 2:1, а гол одлуке постигао је Александар Митровић.

Фудбал 28.04.2014 | 14:34
Митровић донео победу Андерлехту

Гости су боље отворили дуел шестог кола плеј офа, а до предности су стигли у 28. минуту аутоголом Мбембе, да би се тим резултатом отишло на одмор.

Домаћи тим је заиграо аганжованије и офанзивније у наставку, а изједначење 'Љубичастима' трагичар из првог полувремена – Шансел Мбемба.

Наставили су домаћи са нападима, а велику радост, и повратак свог тима у шампионску трку, доноси Александар Митровић у 78. минуту. Спски репрезентативац је одлично реаговао на асистенцију Ентонија ван ден Бореа, заградио се поред двојице чувара, и сместио лопту у мрежу. Он се тако искупио за лошу партију у прошлом колу, када је пропустио неколико солидних прилика, а није успео ни да реализује једанесетерац.

Пораз Стандарда највише одговара Клуб Брижу, који је тријумфом против Локерена избио на прво место са 42 бода. Стандард је сада други са два мање, док Андерлехт има 39. У игри за титулу је чак и четвртопласирани Зулте Варегем, који има само бод мање од Андерлехта.

Коментари / 0

Оставите коментар