Mitrović doneo pobedu Anderlehtu

Fudbaleri Anderlehta savladali su posle preokreta u velikom derbiju šampiona Belgije Standard iz Liježa 2:1, a gol odluke postigao je Aleksandar Mitrović.

Fudbal 28.04.2014 | 14:34
Mitrović doneo pobedu Anderlehtu

Gosti su bolje otvorili duel šestog kola plej ofa, a do prednosti su stigli u 28. minutu autogolom Mbembe, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor.

Domaći tim je zaigrao aganžovanije i ofanzivnije u nastavku, a izjednačenje 'Ljubičastima' tragičar iz prvog poluvremena – Šansel Mbemba.

Nastavili su domaći sa napadima, a veliku radost, i povratak svog tima u šampionsku trku, donosi Aleksandar Mitrović u 78. minutu. Spski reprezentativac je odlično reagovao na asistenciju Entonija van den Borea, zagradio se pored dvojice čuvara, i smestio loptu u mrežu. On se tako iskupio za lošu partiju u prošlom kolu, kada je propustio nekoliko solidnih prilika, a nije uspeo ni da realizuje jedaneseterac.

Poraz Standarda najviše odgovara Klub Brižu, koji je trijumfom protiv Lokerena izbio na prvo mesto sa 42 boda. Standard je sada drugi sa dva manje, dok Anderleht ima 39. U igri za titulu je čak i četvrtoplasirani Zulte Varegem, koji ima samo bod manje od Anderlehta.

Komentari / 0

Ostavite komentar