16 ekipa iz semberskih sela takmičilo se u sportu

Skoro pa najzanimljiviji dio festivala koji nosi naziv “Znanjem, pjesmom I igrom kroz Semberiju” - sportski dan, održan je na stadionu u Brocu, gdje se takmičilo 16 ekipa iz brojnih sela širom Semberije. 

Republika Srpska 19.06.2024 | 22:30
16 ekipa iz semberskih sela takmičilo se u sportu

Ono sto se dugo čekalo, takmičenje u odmjeravanju sposobnosti I sportskih vjestina održano je konačno nadomak Bijeljine. Mladi ali i stariji došli su da odmjere snage, a sve uz druženje i sa osmijehom na licu.

Veljko Đurđević, takmičar ekipe iz sela Banjice istakao je da se za festival i sportsku disciplinu nadvlačenje konopca nije nešto naročito pripremao, te da sama pobjeda nije bitna koliko druzenje. 

Osim u ovoj dispicplini, takmičilo se i u skoku u dalj, skoku u vis, a ono po čemu će se pamtiti ovaj festival od ove godine je nova disciplina - držanje glavice kupusa. 

Upravo se Momčilo Stojanović iz KUD-a Crnjelovo takmičio u ovoj disciplini, a naglasio je da bi trebalo da se ovakve aktivnosti realizuju češće i u budućnosti. 

Učesnici na festivalu naglasili da je najbitnije druženje I da ih raduje to što su se nakon toliko godina mještani sela okupili ponovo.

"Ovim se promovišu fizičke sposobnosti, zdravlje, ali I veselje i upravo to je čar ovakvih aktivnosti", srećno zaključuju takmičari. 

U doba moderne tehnologije koja nepovoljno utiče na zdravlje omladine ovakve aktivnosti ulivaju nadu u bolje sutra, a vratiće i stari sjaj selima I njihovoj tradiciji.

Nakon sportskog dana slijedi prvi finalni dan festivala u Centru za kulturu u Bijeljini, gdje će biti održano takmičenje u sviranju intrumenata I prezentovanju znanja.

(BN) Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Linda

20.06.2024 07:46

Bolje da se takmice ko ce prije obrat tresnje koje vec propadaju

ODGOVORITE