Potpisan Akcioni plan o podršci na putu ka EU

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su danas Akcioni plan o prioritetnoj podršci na putu ka EU.

Bosna i Hercegovina 26.01.2024 | 17:05
Potpisan Akcioni plan o podršci na putu ka EU

Riječ je o Akcionom planu o prioritetnoj podršci resornog ministarstva Mađarske Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara na putu ka EU.

Potpisivanje ovog dokumenta bilo je planirano za jutros, ali je do izmjene protokola došlo je zbog vremenskih prilika, jer avion sa mađarskim šefom diplomatije zbog magle nije mogao da sleti na aerodrom u Sarajevu.

Sijarto je jutros prvo stigao u Banjaluku, gdje je održao sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sastanku u Palati Republike su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željko Budimir.

(Srna) Foto:Anadolija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

P

26.01.2024 17:22

Znači bilo kojeg građana možete ubiti selektivno po odabiru to radite, bilo u zdravstvu psihijatrijom ili tajno i drugim institucionalnim metodama, kao krivosudnim pricesuiranjem, otimačina imovkne i ostali vidovi nasilja nad ljudima

ODGOVORITE
Name

jaaa

26.01.2024 18:05

Kakav akcioni plan kad BiH nije država već protektorat stranih sila,ne lažite narod više,BiH da bi bila dio EU mora da ima jednog predsednika na nivou vlasti i države i bez OHR-a što je nemoguće postići za još 10 godina,njih se troje u predsjedništvu ne mogu dogovorit ni oko čega a kamo li da takvi uđu i sjednu za sto u EU i predstavljaju tri konstitutivna naroda,samo će nas još više osramotiti svojom nesposobnošću,nema od tog ništa.

ODGOVORITE
Name

Re

28.01.2024 01:06

Care mi jos Nismo izasli Iz kamenog doba.Znas ti nas j...o ti nas

Name

Zanimljivo

26.01.2024 21:57

U Rusiji je 28% studenata izenjerstvo, a u SAD 7%.U S. K. je ptocenat pismenosti 99% a u svijetu 80%...

ODGOVORITE
Name

Dodo

26.01.2024 22:01

Nije on ovdje kako bi nam pomogao na putu u EU.Pa ja vama đaba pričam.Prebogati smo rudama i ostalim prirodnim resursima.E oni nas vole i podržavaju...MERHABA BRE PUČANSTVO.

ODGOVORITE
Name

Re

28.01.2024 01:10

Plitak si ti kao Potok,trebamo ostavit ovim nasim kriminalcima nase resurse I da radis za minimalac Koji je Dodik obecao

Name

Lune

27.01.2024 01:08

Konakovicu nista nisi potpisa Ronhil ti zapretio ,Mr Madjar dosao po dug od Ronhila da vrati ako nema ode I ono malo jahorine na prodaju sto je ostalo I Elektro privreda RS a vi limited glavom

ODGOVORITE