Потписан Акциони план о подршци на путу ка ЕУ

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто потписали су данас Акциони план о приоритетној подршци на путу ка ЕУ.

Босна и Херцеговина 26.01.2024 | 17:05
Потписан Акциони план о подршци на путу ка ЕУ

Ријеч је о Акционом плану о приоритетној подршци ресорног министарства Мађарске Министарству иностраних послова у Савјету министара на путу ка ЕУ.

Потписивање овог документа било је планирано за јутрос, али је до измјене протокола дошло је због временских прилика, јер авион са мађарским шефом дипломатије због магле није могао да слети на аеродром у Сарајеву.

Сијарто је јутрос прво стигао у Бањалуку, гдје је одржао састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Састанку у Палати Републике су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, те министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељко Будимир.

(Срна) Фото:Анадолија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

П

26.01.2024 17:22

Значи било којег грађана можете убити селективно по одабиру то радите, било у здравству психијатријом или тајно и другим институционалним методама, као кривосудним прицесуирањем, отимачина имовкне и остали видови насиља над људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааа

26.01.2024 18:05

Какав акциони план кад БиХ није држава већ протекторат страних сила,не лажите народ више,БиХ да би била дио ЕУ мора да има једног председника на нивоу власти и државе и без ОХР-а што је немогуће постићи за још 10 година,њих се троје у предсједништву не могу договорит ни око чега а камо ли да такви уђу и сједну за сто у ЕУ и представљају три конститутивна народа,само ће нас још више осрамотити својом неспособношћу,нема од тог ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.01.2024 01:06

Царе ми јос Нисмо изасли Из каменог доба.Знас ти нас ј...о ти нас

Name

Занимљиво

26.01.2024 21:57

У Русији је 28% студената изењерство, а у САД 7%.У С. К. је птоценат писмености 99% а у свијету 80%...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

26.01.2024 22:01

Није он овдје како би нам помогао на путу у ЕУ.Па ја вама ђаба причам.Пребогати смо рудама и осталим природним ресурсима.Е они нас воле и подржавају...МЕРХАБА БРЕ ПУЧАНСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.01.2024 01:10

Плитак си ти као Поток,требамо оставит овим насим криминалцима насе ресурсе И да радис за минималац Који је Додик обецао

Name

Луне

27.01.2024 01:08

Конаковицу ниста ниси потписа Ронхил ти запретио ,Мр Мадјар досао по дуг од Ронхила да врати ако нема оде И оно мало јахорине на продају сто је остало И Електро привреда РС а ви лимитед главом

ОДГОВОРИТЕ