Razočarani Alkaras otkrio šta mu se desilo

Prvi teniser planete, Karlos Alkaras, eliminisan je u polufinalu Rolan Garosa od strane Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Tenis 09.06.2023 | 23:04
Razočarani Alkaras otkrio šta mu se desilo

Španac je nakon izgubljenog prvog seta u drugom uspeo da se vrati u meč i nakon velike borbe poravnao rezultat na 1:1. 

Mladi Međutim,  u trećem setu Alkaras je morao da zatraži medicinsku pomoć zbog jakih grčeva u desnoj nozi, a u nastavku meča bilo je jasno da da pruži dostojan otpor Novaku, koji je bez većih problema priveo susret kraju i plasirao se u svoje 34. grend slem finale.

Nakon meča Alkaras je bio vidno razočaran zbog razvoja situacije u finalu i činjenice da nije bio u stanju da se na pravi način suprotstavi jednom od najboljih tenisera svih vremena.

- Razočaran sam što se meč završio na ovaj način. Ovo je veoma teško za mene. Osetio sam grčeve na kraju drugog seta. Najpre u ruci, zatim i u ostalim delovima tela. Čitavo telo je počelo da se mi se grči – opisao je Alkaras situaciju kroz koju je prošao u polufinalu.

Kako je mladi Španac istakao, na to je uticala ogromna tenzija koja je bila prisutna u borbi za finale.

- Meč sam počeo veoma nervozno. Prva dva seta su bila intenzivna. Duge razmene udaraca, drop-šotovi, trčanje. Kombinacija mnogo stvari. Ključni razlog je bio intenzitet - dodao je Karlos.

Upitan da li je Novak bio razlog povišene tenzije kod njega, Karlos je odgovorio kratko: “Verovatno”.

Situacija iz ovog polufinala mnoge je podsetila na njegov meč sa Cicipasom na US openu 2021. godine, kada je imao slične probleme.

- Imao sam grčeve i tada, ali nije bilo toliko strašno kao sada – rekao je Alkaras.

(Blic) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prika

09.06.2023 23:14

Momce',nemoj ti traziti opravdanje svog izgubljenog meca',jer za to nema drugog opravdanja sem nedovoljno dobre pripremljenosti.Posto se taj trenutni sport,tenis,igra za ogromnu lovu iziskuje maksimum od igraca,cak i vise,psihofizicki maksimum,ti to ovaj put nisi imao i Novak te uzeo'.Grceve i drugo mozes izbjeci uz tim ljudi i psihofizicku bolju pripremljenost.Cao...NOVACE ,BRAVO.

ODGOVORITE
Name

Vuk

09.06.2023 23:25

Raspao si se sine. Jedva dva seta izdržao, dakle još moraš jesti kukuruze pa kad Novak bude imao 45 godina možda ga i pobjediš...

ODGOVORITE
Name

Baja

10.06.2023 00:46

Od ove ciganije moj Igor i Gorica ne mogu ni jedan Gren slem uzeti..

ODGOVORITE
Name

Mile

10.06.2023 03:34

Trebao si ranije misliti o tome pa otići na piramide u Visoko.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

10.06.2023 06:35

Pa desilo se da si/ste ga potcijenili, kvota na tebe 1,5 a Novaka 2,5

ODGOVORITE