Разочарани Алкарас открио шта му се десило

Први тенисер планете, Карлос Алкарас, елиминисан је у полуфиналу Ролан Гароса од стране Новака Ђоковића са 3:1 у сетовима (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Тенис 09.06.2023 | 23:04
Разочарани Алкарас открио шта му се десило

Шпанац је након изгубљеног првог сета у другом успео да се врати у меч и након велике борбе поравнао резултат на 1:1. 

Млади Међутим,  у трећем сету Алкарас је морао да затражи медицинску помоћ због јаких грчева у десној нози, а у наставку меча било је јасно да да пружи достојан отпор Новаку, који је без већих проблема привео сусрет крају и пласирао се у своје 34. гренд слем финале.

Након меча Алкарас је био видно разочаран због развоја ситуације у финалу и чињенице да није био у стању да се на прави начин супротстави једном од најбољих тенисера свих времена.

- Разочаран сам што се меч завршио на овај начин. Ово је веома тешко за мене. Осетио сам грчеве на крају другог сета. Најпре у руци, затим и у осталим деловима тела. Читаво тело је почело да се ми се грчи – описао је Алкарас ситуацију кроз коју је прошао у полуфиналу.

Како је млади Шпанац истакао, на то је утицала огромна тензија која је била присутна у борби за финале.

- Меч сам почео веома нервозно. Прва два сета су била интензивна. Дуге размене удараца, дроп-шотови, трчање. Комбинација много ствари. Кључни разлог је био интензитет - додао је Карлос.

Упитан да ли је Новак био разлог повишене тензије код њега, Карлос је одговорио кратко: “Вероватно”.

Ситуација из овог полуфинала многе је подсетила на његов меч са Циципасом на УС опену 2021. године, када је имао сличне проблеме.

- Имао сам грчеве и тада, али није било толико страшно као сада – рекао је Алкарас.

(Блиц) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прика

09.06.2023 23:14

Момце',немој ти тразити оправдање свог изгубљеног меца',јер за то нема другог оправдања сем недовољно добре припремљености.Посто се тај тренутни спорт,тенис,игра за огромну лову изискује максимум од играца,цак и висе,психофизицки максимум,ти то овај пут ниси имао и Новак те узео'.Грцеве и друго мозес избјеци уз тим људи и психофизицку бољу припремљеност.Цао...НОВАЦЕ ,БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

09.06.2023 23:25

Распао си се сине. Једва два сета издржао, дакле још мораш јести кукурузе па кад Новак буде имао 45 година можда га и побједиш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

10.06.2023 00:46

Од ове циганије мој Игор и Горица не могу ни један Грен слем узети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

10.06.2023 03:34

Требао си раније мислити о томе па отићи на пирамиде у Високо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

10.06.2023 06:35

Па десило се да си/сте га потцијенили, квота на тебе 1,5 а Новака 2,5

ОДГОВОРИТЕ