Vučić o napadima iz Srpske: Ne želim da vraćam jezik sukoba između SRB i RS

- Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da ne želi da vraća jezik sukoba između Srbije i Republike Srpske, a povodom tvrdnji Dževada Galijaševića da je "izdao Republiku Srpsku".

Republika Srpska 20.06.2022 | 14:33
Vučić o napadima iz Srpske: Ne želim da vraćam jezik sukoba između SRB i RS

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o pisanju medija u BiH koji ga napadaju i tvrdnjama Dževada Galijaševića da je izdao Republiku Srpsku, kao i mogu li se te izjave povezati sa nedavnim boravkom srpskog člana Predsedništva BIH Milorada Dodika u Rusiji.

Vučić kaže da to ni na koji način ne bi dovodio u vezu sa Moskvom.

"Ne vidim kakve veze to ima sa Moskom. Za mene je veoma važno da ni na koji način ne želim da vraćam jezik sukoba između Srbije i Srpske", rekao je Vučić.

Dodao je i da ne želi da odgovara bilo kome.

Srbija je, istakao je, najviše u svojoj istoriji učinila za Republiku Srpsku i uveren je da će to potvrditi i svi iz opozicije i vlasti.

Osim opština Stanari i Srbac ne postoji, kaže, nijedna gde Srbija nema neki projekat.

"Uvek ćemo biti uz njih poštujući inegritet BiH i Republike Srpske u okviru BiH, a šta pojedinci misle ne mogu na sve da odgovaram", naveo je Vučić.

Podsjetimo da je ekspert vlasti Republike Srpske Dževad Galijašević u nedavnom nastupu teško oklevetao predsjendika Srbije Aleksandra Vučića da je "izdao srpski narod i Republiku Srpsku".

Galijaševič je jedan od onih koji su bliski režimu u Republici Srpskoj, koji u superlativu govori o Dodiku i njegovim potezima. Prema nekim tvrdnjama, Galijašević za to prima i platu iz budžeta Srpske.

Galijaševićeve kritike na račun predsjendika Srbije dobro obaviješteni izvori tvrde da se to nije moglo desiti bez naloga Milorada Dodika.

(Tanjug/BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Predator

20.06.2022 12:56

Otkaci dodika i njegove za sva vremena, spasi i sebe i sve Srbe jer za ovu sektasku posast nema vakcine

ODGOVORITE
Name

Re

20.06.2022 15:09

Srbac je uvijek među dvije opštine u vrhu. Ali sa druge strane kad se okrene list.

Name

Borac

20.06.2022 12:57

Dodik je lažovčina na kvadrat !

ODGOVORITE
Name

Uhh

20.06.2022 13:31

Vucic daje pomoc a crvena sekta sve pokrade.

Name

Banja Luka

20.06.2022 12:57

Kako vam je spustio......

ODGOVORITE
Name

ŽIKAŽ

20.06.2022 13:04

Mislim da je Mile završio svoja putešestvija. Što si išao Mile, išao si. Nema više naših aviona, helikoptera, koima si se vozikao kad si htjeo. Malo Solun, malo Kipar, Malo UK, neće ti trebati tamne sunčanice.

ODGOVORITE
Name

Njegov Mile

20.06.2022 13:05

Prvi koji ceka da ode Vucic je "njegov Mile". I ponovo ce ga proglasiti "politickim pobacajem". A Vucic po obicaju drzi glavu u pijesku. Nista se ne desava. Najveci neprijatelj srpskog naroda koji se pojavio na ovim prostorima je Dodik. Unistio je sve cega se dohvatio a i ono cega nije. I onda logicno pitanje - da li je i Vucic saucesnik svojim odnosom prema "njegovom Mili". A narod - narod....

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.06.2022 13:16

Verujem u razum sa obe strane Drine. Sa obe strane Drine Srbi su izloženi kojekakvim pritiscima iz inostranstva, a i neki domaći daju svoj doprinos svađi. Ako nam je nekad potreban razum i mudrost, to je upravo sad i u buduće. Nerazumevanje u ova iščašena vremena između nas, može samo koristiti našim neprijateljima, a imamo ih svake vrste.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

20.06.2022 17:14

Miroslave mi smo sami sebi najveci neprijatelji,a crvena sekta je dokaz da nam drugi neprijatelji nisu potrebni. Crkva je takodje okrenula ledja narodu tako da sama sebe gura u propast. Ostat ce mo kao Kurdi narod bez drzave i vjere.

Name

Tatar

20.06.2022 13:19

Ko ne vidi na pragu taj ne vidi ni na tovaru .Bože dragi kakav je ovo narod Umesto da budu zahvalni oni napadaju.

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

20.06.2022 13:20

Žalosno je, ali Vučić je takav odnos dodiga prema njemu i zaslužio. Vučić zna, koliko je dodig pokrao, unazadio i uništio Republiku Srpsku, a i dalje ga na izborima, dakako ne javno, ali posredno, podržavao, a šta je on dodig, govorio o njemu na izborima, kada je izabran Nikolić .

ODGOVORITE
Name

Re

20.06.2022 16:24

A zašto ga podržava...????

Name

Kosovka

20.06.2022 21:08

Galijašević...to onaj sto ga ne j..niko Vucko niti je izdao niti ce izdati nikada R Srpsku Puno ulaže ouno.daje donira pomazeeee bre Svi hoce da zavade.. Nanu im..j Hoce da zavadeeee

ODGOVORITE