Japanac tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno poslednjih 12 godina!

Daisuke Hori, 36-godišnji japanac tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno i da se uopšte ne umara.

Zanimljivosti 27.09.2021 | 18:27
Japanac tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno poslednjih 12 godina!

On je proveo  poslednjih 12-ak  godina uvežbavajući svoj um i telo da funkcionišu sa što je moguće manje sna.

Daisuke Hori tvrdi da je smanjio (dnevno) vreme spavanja sa oko 8 sati dnevno  samo 30 minuta, a da nije pretrpeo nijedan ozbiljan sporedni zdrastveni efekat povezan sa nedostatkom sna.

On je predsedavajući “Japanske asocijacije za spavanje“ i sada uči druge kako da smanje svoje dnevno vreme za spavanje kako bi mogli više da uživaju i što više budni provode vremena u svom životu.

Daisuke Hori nedavno je prikazan u jednoj popularnoj japanskoj TV emisiji, gde je govorio o svom kontroverznom rasporedu spavanja. Očigledno, uvek se osećalo da je 16 sati neprekidnog rada jednostavno nedovoljno da radi sve stvari koje želi svaki dan.

U jednom trenutku počeo je istraživati i eksperimentisati sa smanjenjem dnevne rutine spavanja, a tokom nekoliko godina uspeo je da pređe sa 8 sati na samo pola sata sna, a da pritom ostane zdrav i energičan kao što je bio pre?!

Budući da 30 minuta sna teško zvuči održivo tokom dužeg vremenskog perioda, producenti TV emisija su izazvali Horija da prikaže svoju dnevnu rutinu pred kamerama u periodu od tri dana. Prihvatio je da ga prati televizijska ekipa i uspeo je da odspava samo 30 minuta sna, ponekad čak i manje od toga, dnevno, prenosi portal japaninsides

Tokom trodnevnog testa pret tv kamerama u emisji, Daisuke Hori je noći provodio igrajući video igre i mahjong, surfujući i družeći se sa prijateljima koji su, što je smešno, svi kratkotrajni spavači. Svi su zajedno trenirali kako bi skratili dnevnu rutinu, kako bi zajedno mogli uživati u kvalitetnijem vremenu.

Gledaoce je najviše zanimalo kako je 36-godišnjak uspeo da se izbori sa pospanošću nakon jela, jer se većina ljudi bori da se odupre pospanosti izazvanoj skokovima insulina. Hori je rekao da je u stvari i sam zaspao, ali se potrudio da konzumira kofein kako ne bi zaspao sve dok nivo insulina ponovo ne padne na normalu.

Čak i nakon što su svoju neobičnu rutinu spavanja predstavili na nacionalnoj televiziji, mnogi gledaoci još uvek nisu bili ubeđeni da je on mogao da spava samo 30 minuta dnevno poslednjih 12 godina.!

Daisuke pomenuo je da je postepeno skraćivao svoj dnevni san tokom mnogo godina, ali ipak, teško je mnogima poverovati u sve ovo odnosno da može da spava dnevno samo 30 minuta!…

Napominjemo vas na kraju da je šezdesetih godina prošlog veka Amerikanac Randi Gardner sproveo je eksperiment sa nedostatkom sna: uspeo je da ostane 11 dana i nekoliko minuta bez sna, njegovo zdravlje bilo izuzetno zdrastveno ugroženo.

(Zanimljovostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar