Јапанац тврди да спава само 30 минута дневно последњих 12 година!

Даисуке Хори, 36-годишњи јапанац тврди да спава само 30 минута дневно и да се уопште не умара.

Занимљивости 27.09.2021 | 18:27
Јапанац тврди да спава само 30 минута дневно последњих 12 година!

Он је провео  последњих 12-ак  година увежбавајуц́и свој ум и тело да функционишу са што је могуц́е мање сна.

Даисуке Хори тврди да је смањио (дневно) време спавања са око 8 сати дневно  само 30 минута, а да није претрпео ниједан озбиљан споредни здраствени ефекат повезан са недостатком сна.

Он је председавајуц́и “Јапанске асоцијације за спавање“ и сада учи друге како да смање своје дневно време за спавање како би могли више да уживају и што више будни проводе времена у свом животу.

Даисуке Хори недавно је приказан у једној популарној јапанској ТВ емисији, где је говорио о свом контроверзном распореду спавања. Очигледно, увек се осец́ало да је 16 сати непрекидног рада једноставно недовољно да ради све ствари које жели сваки дан.

У једном тренутку почео је истраживати и експериментисати са смањењем дневне рутине спавања, а током неколико година успео је да пређе са 8 сати на само пола сата сна, а да притом остане здрав и енергичан као што је био пре?!

Будуц́и да 30 минута сна тешко звучи одрживо током дужег временског периода, продуценти ТВ емисија су изазвали Хорија да прикаже своју дневну рутину пред камерама у периоду од три дана. Прихватио је да га прати телевизијска екипа и успео је да одспава само 30 минута сна, понекад чак и мање од тога, дневно, преноси портал јапанинсидес

Током тродневног теста прет тв камерама у емисји, Даисуке Хори је ноц́и проводио играјуц́и видео игре и махјонг, сурфујуц́и и дружец́и се са пријатељима који су, што је смешно, сви краткотрајни спавачи. Сви су заједно тренирали како би скратили дневну рутину, како би заједно могли уживати у квалитетнијем времену.

Гледаоце је највише занимало како је 36-годишњак успео да се избори са поспаношц́у након јела, јер се вец́ина људи бори да се одупре поспаности изазваној скоковима инсулина. Хори је рекао да је у ствари и сам заспао, али се потрудио да конзумира кофеин како не би заспао све док ниво инсулина поново не падне на нормалу.

Чак и након што су своју необичну рутину спавања представили на националној телевизији, многи гледаоци још увек нису били убеђени да је он могао да спава само 30 минута дневно последњих 12 година.!

Даисуке поменуо је да је постепено скрац́ивао свој дневни сан током много година, али ипак, тешко је многима поверовати у све ово односно да може да спава дневно само 30 минута!…

Напомињемо вас на крају да је шездесетих година прошлог века Американац Ранди Гарднер спровео је експеримент са недостатком сна: успео је да остане 11 дана и неколико минута без сна, његово здравље било изузетно здраствено угрожено.

(Занимљовостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар