Najgledanija scena: Urnebesan ples sa Lepom Brenom

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti, javlja agencija Beta kojoj je to potvrdio Gutovićev sin. Lane je iza sebe ostavio mnogobrojne uloge. A uz njegovog Srećka Šojića iz čuvene "Tesne kože", svi smo se smejali do suza.

Magazin 25.08.2021 | 20:04
Najgledanija scena: Urnebesan ples sa Lepom Brenom

Ovaj jugoslovenski film koji je izašao 1982. godine, čiji scenario je pisao Siniša Pavić, a režiju potpisao Mića Milošević, ostaće upamćen kao jedan od najomiljenijih filmova naše publike.

Replike i scene iz istog i dan danas se ponavljaju i prepričavaju, a čuvena je i ona scena koju je Lane Gutović u ulozi Srećka Šojića imao sa pevačicom Lepom Brenom.

Replika je sledeća:

- Idi ti samo kaži Šojić traži "Mile voli disko" i donesi račun.

- Pa, preduzeće. ne slušam ja to zbog sebe, nego zbog preduzeće.

Kako ja da pišem muziku?

- Piši pod ordevr. Lepa Brena za četiri osobe. Ja potpisujem.

A onda je usledio i Šojićev ples sa Lepom Brenom.

(BN/Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanska Dubica

25.08.2021 19:13

Zbogom, legendo. Počivaj u miru. Ostaju sjećanja na jedno lijepo vrijeme kroz tvoje filmove. Ostaju uspomene na uloge koje su opisivale kako se neki ljudi na sve (loše) načine bori da se domognu tzv "visokog društva". Od 1980-ih se to kod nas počelo događanti sve više i više. Dobro si sve odglumio i ostavio nam materijal kojem se možemo smijati ali i koji je upozorenje!

ODGOVORITE